Megujitando_parkolasi_engedelyek

Parkolási kedvezmények a hegyvidéki szülőknek

Ezentúl napszaktól függetlenül bármikor igénybe vehető a gyermekszállítási várakozási hozzájárulás, ami húszperces ingyenes parkolásra jogosít a kerületben élő gyermekes családok számára.

A Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete 2014. augusztus 27-i ülésén módosította a kerület parkolási rendeletét: döntött arról, hogy ezentúl napszaktól függetlenül bármikor igénybe vehető a gyermekszállítási várakozási hozzájárulás, ami húszperces ingyenes parkolásra jogosít a kerületben élő gyermekes családok számára.
Azok a hegyvidéki szülők, akik gyermeküket autóval viszik a parkolási övezet határain belül működő bölcsődébe vagy óvodába, olyan várakozási hozzájárulást igényelhetnek, amelyik naponta két alkalommal, alkalmanként legfeljebb 20 perc díjfizetés nélküli parkolásra jogosít az intézmény címe szerinti zónában. Az 1–5. évfolyamon tanuló általános iskolás gyermekek szülei is igénybe vehetik a kedvezményt naponta egyszer, maximum 20 percre.
Azok a XII. kerületi lakóhellyel rendelkező szülők igényelhetik a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán a kedvezményes gépjármű-várakozási hozzájárulást, akiknek gyermeke a kérelmező szülővel azonos XII. kerületi lakcímen lakik, és akiknek gyermeke a XII. kerület parkolási övezeti területén belül lévő kerületi bölcsődébe, óvodába vagy iskolába jár.
A „gyermekszállítás iskolába várakozási hozzájárulás” a kiadás napjától a tanítási év utolsó napjáig, a „gyermekszállítás bölcsődébe, óvodába várakozási hozzájárulás” a kiadás napjától a nevelési év utolsó napjáig érvényes.
További információk: www.hegyvidek.hu vagy Orosz László (városfejlesztési iroda), 224-5900/335-ös mellék.