Prima_eloadas_Prima-dijasoktol1

Príma előadás – Prima-díjasoktól

A magyar zeneművészet kategóriában a szekszárdi Holló együttes kapta legutóbb a Tolnában átvehető megyei Prima-díjat. Mi is megláthatjuk, mennyire megérdemelték az elismerést, ha megnézzük előadásukat a Gesztenye napokon.

Az immár harmincegy éve a színpadon lévő Holló együttes több gyerekeknek és felnőtteknek szóló zenés albumot jelentetett meg, számos rádiófelvétel őrzi munkájukat. Hazai és a környező nemzetek népzenei motívumait is tartalmazó dalaikat határon innen és túl sok-sok koncerten élvezhette a közönség. Mások mellett Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Arany János, Ady Endre, Tóth Árpád, Csokonai Vitéz Mihály, Nagy László, Csoóri Sándor, Nagy Bandó András verseit zenésítették meg eddig.
„A több mint három évtized alatt rengeteg színpadon, városban megfordultunk, még az is lehet, hogy sok-sok évvel ezelőtt a Hegyvidéken is – mondja kérdésünkre Ritter Péter, az együttes vezetője. – Mindenesetre nagyon készülünk! Több korábbi műsorunkból adunk ízelítőt; a programjaink nagyjából azonos szerkesztésűek, az előadásmód az, ami a közönség nagyságától és a helyszíntől függően módosul valamelyest. Most például, mivel szabadtérre várnak minket, kicsit harsányabbak leszünk, hangos vásári kikiáltóval.”Prima_eloadas_Prima-dijasoktol2A népszerű formáció már több mint ötezer alkalommal ajándékozta meg felejthetetlen élménnyel közönségét. Mostani, Vásárfia című, jelmezes, zenés gyermekműsoruk igazi vásári komédiákat idéző, vidám előadás, az elmúlt évszázadok legszebb gyerekdalaiból és saját legsikeresebb számaikból összeállítva. Érdemes lesz odaállni a színpad elé szombat délelőtt!

 

A Holló együttes tagjai:

Ritter Péter – mandolin tambura, gitár, furulya, ének, Sili Károly – gitár,ének, Fenyvesi Ferenc – basszusgitár, ének