Puff-Ancsi_es_Fogmosi_Rocky

Puff Ancsi és a Fogmosi-Rocky

Gubás Gabi és Pálffy Zsolt vasárnap délelőtt mutatja meg a gyerekeknek, mi minden lehet érdekesebb, izgalmasabb – s nem utolsósorban egészségesebb –, mint folyamatosan a számítógép előtt ülni.

Puff Ancsi, bizony, jobban szereti teletömni, mint megmozgatni a pocakját, így állandóan súlyfeleslege van. Legjobban az édességet szereti, ezért meg kell neki mutatni, milyen finomak a zöldségek és a gyümölcsök is. A Gesztenye napokon a közönség tanítja majd meg neki, milyen is az egészséges étkezés.
„Zöldséglevest főzünk a színpadon, persze, csak képzeletben – mondja Gubás Gabi a várható műsorról. – Mindaz belekerül majd a virtuális fazékba, amit a gyerekek a nézőtérről javasolnak, és palacsintát sütünk ugyanígy. Az lesz a legjobb, ha a kicsik jó sok éneklésre, játékra, táncra és tornára készülnek! Én magam is úgy szoktam élvezni az előadást, mint a gyerekek. Ők még igazán őszinte közönség, csak akkor mutatják ki a tetszésüket, ha az valós. Amikor megoldható, a sajátjaimat is el szoktam hozni, ha igaz, így lesz most is.”
Gubás Gabi és Pálffy Zsolt most először lép a hegyvidéki közönség elé, s nem titkolják, izgatottan várják, milyen fogadtatásban részesülnek.
A mese tehát Puff Ancsiról szól, aki a súlyfeleslege mellett némi telhetetlen chips- és csokiéhséggel küzd. Hőn szeretett barátja, Kuka apó és a gyerekek segítségével rengeteget tanul, hogyan kell habzsolás nélkül enni, miért jó a fogmosás, vagy mire jó a torna, és hogy adni sokkal jobb, mint kapni. A teljes kiőrlésű biomesekoncerten a gyerekek a játékos dalok segítségével megismerkedhetnek Dinnye úrral, felszállhatnak a Spenót-kerékpárra, elkészíthetik a Tréfa-Répa levest, és táncolhatnak a Fogmosi-Rocky-ra.

 

A fellépők: Gubás Gabi – ének, Pálfy Zsolt – ének, gitár, Nemes Zoltán – ének, tangóharmonika, zongora, Badics Márk – dob, Ölvedi Gábor – perka, Domján Gábor – basszusgitár