Szabo_Endre_szemszoge1

Szabó Endre szemszöge

Annyi csúnyaság van a világban, én inkább a szépséget keresem – vallja Szabó Endre hegyvidéki tervezőgrafikus, aki fényképezőgéppel a nyakában járja végig Európa legszebb városait. – Utazásaim során mindig megörökítem azokat a látványosságokat, amik megfognak. Én így viszem magammal az emlékeimet, amiket másokkal is szívesen megosztok.
Az alkotó ezúttal Magyarország, Ausztria, Olaszország és Portugália templomainak kortalan szépségét tárja a közönség elé az Ars Sacra Fesztivál rendezvényeihez kapcsolódó, „1 szemszög” című tárlatán a hegyvidéki polgármesteri hivatal folyosógalériáján.
„Nem egyszerű fényképekről van szó, mivel Endre az alkalmazott grafikai vénájával belenyúl a képekbe, s azok hangulatát kedve, érzése szerint formálja, vágja, módosítja. Szinte festményekben gyönyörködhetünk” – hívta fel a figyelmet a speciális technikával készült kreációk különlegességére dr. Szolnoky Miklós, a művész barátja a megnyitón.szSzabo_Endre_szemszoge2„Szabó Endre olyan szemszögből mutat be valamit, amit talán a vele utazók nem, vagy másképp látnak. A végeredmény sajátos önkifejezés, feltárulkozás, pontosabban véleményformáló közlés – méltatta a munkákat Fonti Krisztina alpolgármester, aki az Ars Sacra Fesztiválok missziós erejéről is beszélt. – Mai, kiüresedőben lévő, komoly konfliktusokkal és talmi értékekkel teli világunkban különösen fontos, hogy segítsünk a hétköznapokban megfáradt, csüggedt, hitevesztett embereknek, hogy a művészeti alkotásokban rejlő szépség segítségével közelebb kerülhessenek a valódi értékekhez.”

BM.

 

A különleges tárlat a polgármesteri hivatal földszinti folyosógalériáján várja az érdeklődőket október 15-ig.