Tancba_hivo_szajharmonika

Táncba hívó szájharmonika

A Pribojszki Mátyás Band zenéje új értelmet ad a szájharmonikának, megszünteti a szájharmonikázásról alkotott sztereotípiákat. A Gesztenye napokon adott koncerten meghallhatjuk, hogy ez a különlegesen intim szólóhangszer a tradicionális blues műfaján túl is nyújt felfedezésre váró új zenei ízeket.

A Pribojszki Mátyás Band tagjai kiváló blueszenészek, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon. Minden bizonnyal feledhetetlen élményt nyújtanak majd a közönségnek szombat délután a Gesztenye napokon.
Az együttes vezetője, Pribojszki Mátyás 1997-ben a németországi szájharmonika-világbajnokságon a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami óriási nemzetközi elismerés. Tizenkét év elteltével pedig már ő maga volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a trossingeni szájharmonika-világbajnokságon.
Pribojszki Mátyás rendszeresen vendégszerepel a hazai könnyűzenei élet kiválóságainak lemezein és koncertjein. Az elmúlt években olyan nagyszerű előadókkal játszott együtt, mint Tóth Vera, Caramel, Bartók Eszter, Pély Barnabás, Szabó Eszter, Kontor Tamás, a Club 54, az Unisex, a Kowalsky meg a Vega, Dévényi Ádám, a KFT és a Hobo Blues Band.
„Ezzel az együttessel először lépek fel a kerületben, ahová amúgy nagyon sokat járok – meséli. – Itt lakik az egyik legjobb barátom, régen rengeteget úsztunk, szaunáztunk a Csörsz utcai sportközpontban. Gondolom, ennél persze jobban érdekli az előadás... Többnyire bluest játszunk, jellemzően pozitív, vidám hangulatú számokat, kevéssé a műfaj melankolikusabb dalait. A mi bulinkon jól kell szórakoznia a közönségnek, úgyhogy táncos lábúak, készüljetek!”

 

A Pribojszki Mátyás Band tagjai: Pribojszki Mátyás – szájharmonika, Kovács Erik – zongora, Molnár Dániel – dob, Szász Ferenc gitár, Eckert Ervin – basszusgitár