Nárcisz futás: gyerekek a gyerekekért

A Magyar Hospice Alapítvány huszonöt éve nyújt segítséget a gyógyíthatatlan, aktív kezelésben már nem részesülő daganatos betegeknek. Az otthonápolás keretében, valamint a Budapesti Hospice Házban azért dolgoznak munkatársaik, hogy a hozzájuk fordulók minél kevesebb fájdalommal, szeretteik közelségében tölthessék el életük utolsó szakaszát.
Ezekre az értékekre, az önzetlen segítésnyújtás és az emberi méltóság fontosságára hívják fel a figyelmet az alapítvány munkájának bemutatására, a szemléletformálásra és az ismeretterjesztésre is alkalmat adó közösségi programok. Ilyen kezdeményezés a gyerekek bevonásával, a Hegyvidéki Önkormányzat közreműködésével április 29-én a Gesztenyés kertben megrendezendő I. Hegyvidéki Nárcisz Futás.
A nevezési díj egyúttal adomány is lesz: a befolyó összeget – a gyerekek 200, a felnőttek 500 forint ellenében állhatnak rajthoz – a 2010 őszén elindított „Fogd a kezem!” Gyermekhospice és palliatív otthonápolási program megvalósítására fordítják. A délután 3 órakor startoló futáson azokat is szívesen fogadják, akik lassabb tempóhoz szoktak, a kiírás értelmében ugyanis a távot akár gyalogolva is teljesíteni lehet.

(m.)

További információk: www.hospicehaz.hu.