Apro_kincsek_hatalmas_szivek1

Apró kincsek, hatalmas szívek

Az idén is a rászoruló nagycsaládosoknak és a Fejlesztő Napközi Otthon gondozottjainak ajánlják fel a Kulturális Szalon adventi jótékonysági vásárán befolyó összeget. Egyedi karácsonyi díszekből és finom falatokból ezúttal sem volt hiány, sokakat vonzott a Hegyvidéki Nagycsaládos Csoport és a Fejlesztő Napközi Otthon által szervezett hangulatos program.

„Fiúknak festett kavicsokat, lányoknak szép karkötőket, az idősebbeknek pedig karácsonyi teakeveréket ajánlok. A családommal közösen készítettük az összes darabot, mindegyiket nagyon sok szeretettel” – kínálta portékáit a tízéves Bori a Kulturális Szalon adventi jótékonysági vásárán.
A Hegyvidéki Nagycsaládos Csoport és a Fejlesztő Napközi Otthon által szervezett eseményen a szép ajándéktárgyak és ékszerek, valamint az egyedi karácsonyi díszek mellett a hangulat is pazar volt. „Adventi koszorút és kopogtatót vettem. Tavaly voltam itt először, nagyon megtetszett a vásár. Nemcsak az igényes, kézzel készített csecsebecsék miatt, hanem azért is, mert része lehetek egy nemes kezdeményezésnek” – magyarázta Tulipán Ágnes, aki büszkén mutatta újonnan vett díszeit.
„Mindig szívesen jövök el a Kulturális Szalonba. Az ember itt megnyugodhat, kikapcsolódhat – értékelte a látottakat Fonti Krisztina alpolgármester. – Ezért is örülök annak, hogy a kerületi nagycsaládosok és a Fejlesztő Napközi Otthon már hosszú évek óta itt rendezi meg nagy sikerű programját. A jótékonysági kézműves vásár több szempontból is fontos – szép és ízléses ajándéktárgyakat vásárolhatunk, emellett találkozik az alkotás és a közösség öröme is. Tökéletesen kiegészíti a szomszédos karácsonyi vásárunkat.”
Az idén minden eddiginél több érdeklődő vett részt a rendezvényen. „Szép hagyományt teremtettünk, talán ennek köszönhető, hogy az emberek évről évre szívesen járnak vissza a vásárra – mondta Sütőné Tomka Krisztina, a Hegyvidéki Nagycsaládos Csoport képviselője, aki örömmel mesélt nekünk a közösségükről is. – Az önkormányzat jóvoltából együtt szoktunk nyaralni, minden fontosabb információt megosztunk egymással, és sokszor szervezünk magunknak programokat.”
Menyhárt Éva, a Kulturális Szalon vezetője a rendezvény varázsáról beszélt: „Kiváló a hangulat, családias a légkör. Nemcsak a vásárlás a cél, hanem a közösen töltött idő is. Igazán nagy öröm számomra, hogy már sokadik alkalommal csatlakozhattunk ehhez a nemes kezdeményezéshez.”

BM