Cseszekbe_ontott_unnepi_diszek

Csészékbe öntött ünnepi díszek

A karácsony előtti készülődés hangulata az Alkotás utcai E-cherry adományboltba is beköltözött: az üzlet munkatársai a környékről érkezőkkel együtt ünnepi lakásdíszként is használható, egyedi megjelenésű mécseseket készítettek. A boltban található mintás csészéket, cserepeket használták fel, azokba töltötték a felforrósított viaszt, és helyezték el a kanócokat.
„Nem ez az első kézműves-foglalkozás az adományboltban, építettünk már madáretetőt kartonból, süniket alkottunk használt könyvekből” – mesélte Kenéz Réka programszervező. Jövőre hónapról hónapra újabb alkotóprogramok várják az érdeklődőket: legközelebb (január 6-án 16.30-kor) filcfigurákat formáznak, azt követően Valentin-napi sorsjegyet, kőkaktuszt és kartonszarvast készítenek. „Az újrafelhasználás fontosságát szem előtt tartva minden alkalommal az adománybolt készletét használjuk” – tette hozzá a bolt munkatársa, aki rajztanári feladatai mellett is szívesen vállalja önkéntes munkában a kézműves programok szervezését.
Vízkelety László, az E-cherry adománybolt-hálózat szakmai vezetője elmondta, hogy az Alkotás utcai üzlet a nyáron újabb helyiségekkel bővült. Az önkormányzattól kedvezményesen bérelt pluszterületen könyves részleget hoztak létre, amely közösségi térként is funkcionál. Az ingyenes közösségi programokat az ősz folyamán indították el, egyelőre három műfajban: a kézműves-foglalkozások mellett filmklubot tartanak (január 17-én 18.30-kor a Picasso kalandjai látható majd), valamint havonta egyszer szabadegyetemszerű előadásokat szerveznek.
Ez utóbbi lényege, hogy bárki, aki szeretné bemutatni a szakmáját, hobbiját, érdeklődési körét, jelentkezhet előadónak. Legutóbb a bűvészetről és az origami művészetéről volt szó, míg a következő alkalommal a flamenco történetéről tart előadást az adománybolt egyik vevője.

d.