Hazai_sikerek_a_Hegyvideki_Kempo_Kupan

Hazai sikerek a Hegyvidék Kempo Kupán

Első alkalommal rendezett – önkormányzati támogatással – saját versenyt Budapesten a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia (HHKA). A semi kempo, full kempo, submission, kempo kumite küzdelmi számokban, valamint a technikai formagyakorlatban és a gyóban meghirdetett Hegyvidék Kempo Kupának otthont adó Városmajor utcai sportközpontban tizenkilenc csapat közel százhúsz harcművésze lépett tatamira.
A XII. kerületet hat versenyző képviselte – méghozzá nem is akárhogyan, hiszen Lacza Ábel megnyerte a semi kempo és submission versenyszámot, míg kempo kumitében második helyet szerzett. Barna József full kempóban bizonyult a legjobbnak, Dulay Ádám, Szabó Gergő és Sztyéhlik Richárd submission kategóriában végzett a második helyen. Sztyéhlik Richárd semi és full kempóban, Szabó Gergő semi kempóban állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Karácsonyi Dávid pedig submission szabályrendszerben ért el negyedik helyezést. Ezzel összesen három arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek a HHKA növendékei.
„Büszke vagyok arra, hogy egy-egy világ- és Európa-bajnokság megrendezése után saját versennyel is öregbíthettük a Hegyvidék hírnevét. Ezúttal szervezőként és versenyző csapatként is bizonyítanunk kellett. A megszerzett tíz medált is figyelembe véve nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindkét fronton sikerült helytállnunk” – értékelt Lacza Ádám Illés. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Kempo Szakosztályának vezetője kiemelte, hogy a magyar kempósok mellett egy huszonöt fős román csapat is elindult, velük együtt több világ- és Európa-bajnok szerepelt a hazai bajnokságba beleszámító versenyen.Az eseményen jelen volt Amatto Zaharia, a Nemzetközi Kempo Szövetség elnöke, aki a torna ünnepélyes megnyitóján dandiplomákat adott át Németh Istvánnak (5. dan), Lacza Ádám Illésnek (4. dan), Kornély Györgynek (4. dan) és Szilágyi Andrásnak (4. dan). A Román Olimpiai Bizottságba nemrégiben bekerülő sportvezető megdicsérte a szervezést, valamint a magyar kempósok felkészültségét is.
Lacza Ádám Illés az akadémia idei eredményeit értékelve kiemelte a kezdő csoport elindítását, amelyben huszonnyolc 16 éven aluli fiatallal foglalkoznak. Közülük Dulay Ádám mutatkozhatott be a Hegyvidék Kempo Kupán. Szintén nagy népszerűségnek örvendenek a mindennapos testnevelés program keretében heti rendszerességgel megtartott kempoedzések, ezeken a mostani tanévben a Kós Károly iskola ötödikesei vettek részt.

M.