Jo_hangulat_es_Mikulsa_csomagok_a_Mikulas_Kupan

Jó hangulat és ajándékcsomagok a Mikulás Kupán

Úszni jó! Ha többen úszunk, az még jobb. De a legjobb az, ha a végén ajándékot is kapunk – erre jutottak a Hegyvidéki Úszóiskola szervezésében a Hegyvidéki Sportközpontban második alkalommal megrendezett Mikulás Kupa résztvevői, akik saját kortársaik, azaz az 5–12 évesek között tehették próbára úszótudományukat.
„Az úszóiskola növendékei és a kötelező úszásoktatásra járó második évfolyamos iskolások nevezését fogadtuk el. Nagy örömünkre több mint kétszázan jelentkeztek, ami azt jelenti, hogy a tavalyi – első – versenyhez képest sikerült megduplázni a létszámot” – mondta büszkén Móczán Mónika, az úszóiskolát és a sportközpontot üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője.
Négy úszásnemben hirdették meg a versenyt, a hát-, mell- és gyorsúszás mellett a nagyobbak pillangóban is rajthoz álltak. „A Mikulás Kupával tulajdonképpen összekötjük a kellemest a hasznossal, hiszen a futamokon az oktatóink és a szülők éles helyzetben is lemérhetik, hol tartanak a gyerekek, mennyit fejlődtek a szeptemberi tanfolyamkezdés óta” – magyarázta Móczán Mónika, hozzátéve, hogy bár ezúttal is inkább a részvétel és a jó hangulat számított, a legjobbak külön jutalomban részesültek: kategóriánként az első három helyezett érmet, a legjobb hat úszó oklevelet kapott. Az eredményhirdetést követően azért mindenkinek járt ajándékcsomag, amit természetesen magától a sportközpontba ellátogató Mikulástól vehettek át a gyerekek.
A sport népszerűsítését és az ehhez szükséges feltételek megteremtésének fontosságát emelte ki az érmeket átadó Fonti Krisztina alpolgármester. Mint elmondta, a Hegyvidéki Önkormányzat az országban az elsők között vezette be a mindennapos testnevelést, amelyet azóta mindenhol kötelezővé tett a kormány.
A XII. kerület úgyszintén az élen jár az iskolai úszás területén, hiszen a második évfolyamos hegyvidéki diákok kötelező úszásoktatáson vesznek részt. A sportág népszerűsítését segíti a Mikulás Kupa is, amelyről valamennyi úszópalánta sikerélményekkel gazdagodva térhetett haza.

sm.