Szaloki_Agi_onallo_koncertje_a_MOM-ban

Szalóki Ági önálló koncertje a MOM-ban

Nagyszabású önálló koncerttel örvendezteti meg a MOM Kulturális Központ közönségét Szalóki Ági január 12-én. Előadásában a többi mellett hallható lesz a Hamvadó cigarettavég, a Megáll az idő, a Mindig az a perc… és a Nem bánok semmit sem című dal, egyéni felfogásban.

Találkozhatott már önnel a hegyvidéki közönség, nem is egyszer, ám ilyen formátumú önálló koncertet még nem adott nálunk.

– Mindig örömmel jövök a Hegyvidék különböző kulturális rendezvényeire – legutóbb az adventi vásáron léptem fel –, ám önállóan valóban most először állok itt a közönség elé. Legutóbb az állatkertben volt egy nagykoncertem, de ez most más lesz. Nemcsak azért, mert ott a pálmafák és a holdfény egyedi díszletei között énekelhettem. A mostani sokkal ünnepélyesebb lesz. Úgy tervezem, hogy az itt elhangzó dalokkal igazán méltó évkezdés részesei lehetnek a nézők.

Miket hallhatunk majd?

– Magyar és nemzetközi slágerek dzsesszes feldolgozásiból áll a műsor, nagyrészt a 2008-ban megjelent, A vágy muzsikál című lemezem Karády-dalait adom elő, de számos más közönségkedvenc is a repertoárom része.

Önt és lemezeit nagyon szereti a hazai közönség, de jó híre egészen Japánig eljutott.

– Tényleg kedvel a japán közönség is. Eddig nyolc lemezem jelent meg a távol-keleti országban, ebből három gyerekeknek készült, három világzenei válogatás, egy CD Karády-dalokat tartalmaz, és van egy karácsonyi albumom is. Szerencsére itthon is jól fogadják a dalaimat. Főleg ez inspirál arra, hogy folyamatosan gazdagítsam a repertoáromat.

Kikkel lép fel a MOM-ban?

– Természetesen az állandó zenekarom kísér, s lesz egy nagyon kedves vendégem, Korb Attila, aki kornetten játszik, és énekel is a koncerten. Az előadáson elhangzó dalokat Bacsó Kristóf hangszerelte.

AI.

 

Szalóki Ági 1994-ben lépett először színpadra. 2004-ben alapította első zenekarát, és készítette el első lemezét, a gyerekeknek szóló Téli-nyári labodát. Példaképei és mesterei Sebestyén Márta, Dresch Mihály, Szakcsi Lakatos Béla, valamint erdélyi magyar és cigány falusi énekesek. Külföldön legtöbbet az Egyesült Államokban és Németországban koncertezett, de Magyarországot képviselte Jeruzsálemben, Pekingben, Moszkvában, Tokióban és Európa számos országában is. Fontos számára a társadalmi szerepvállalás, több alapítvánnyal is együtt dolgozik, elsősorban a gyermekek segítése érdekében. Többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Regionális Prima-díjas előadóművész.