Tuzoltokat_jutalmaztak

Tűzoltókat jutalmaztak

Évek óta támogatja az önkormányzat a Hegyvidékre is vigyázó II. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkáját. A mintegy ötmillió forintot az idén a kimagasló munkát végző tűzoltókat elismerésére, valamint bútorok vásárlására fordították.
A jutalmakat Veres Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője és Markos Zoltán, az FKI gazdasági igazgatóhelyettese adta át. Utóbbi kiemelte: a Hegyvidéki Önkormányzat jóvoltából az állomány huszonnégy tagja kaphatott anyagi elismerést.
A jutalmazás során a tűzoltók szakmai felkészültségét is mérik – hangsúlyozta Varga Krisztián szolgálatparancsnok. A legtöbb munkát ebben az esztendőben a lakás- és garázstüzek, valamint a közlekedési balesetek okozták. A hegyvidéki földrajzi viszonyok is hozzájárulnak ahhoz, hogy viharok idején megszaporodnak a vízbetörésekkel, fakidőlésekkel kapcsolatos vészhelyzetek, ezeket a tűzoltók minden esetben igyekeznek szakszerűen elhárítani.
Sebők Péter, a tűzoltó-parancsnokság vezetője elmondta, hogy a szolgálatparancsnokok javaslata alapján kétmillió forintot oszthattak szét az arra érdemesek között. A fennmaradó hárommillió forintból szekrényekhez szükséges alapanyagot vásároltak. Tavaly hasonló mértékű önkormányzati támogatásból pihenőszékeket, étkezőszekrényeket és sporteszközöket szereztek be.

m.