Fitt_leszel_ha_itt_leszel1

„Fitt leszel, ha itt leszel” – ismét brillíroztak a gyerekek

Fittek, határozottak, eltökéltek, és minden akadályt leküzdenek – legyen szó tornazsámolyról, padról, vagy éppen az időről. A MOM Sportban nyolcadik alkalommal megrendezett „Fitt leszel, ha itt leszel” sportvetélkedőn a hegyvidéki gyerekek ismét megmutatták, nemcsak a gyorsaság, hanem a logika is az erényeik közé tartozik.

Nagyszerűen szerepeltek a kerületi kisiskolások és óvodások a nyolcadik alkalommal megrendezett „Fitt leszel, ha itt leszel” sportvetélkedőn. Ezúttal nem volt elég a jó fizikum, a feladatok sikeres teljesítéséhez a gyors észjárás, a csapatszellem, no meg persze a szülők és a pedagógusok inspiráló buzdítása is kellett.

„Fontosnak tartottuk, hogy némi változtatást csempésszünk a versenyszámokba. Eddig is nagy hangsúlyt helyeztünk az ügyesség és a gyorsaság fejlesztésére, most a logika és a kreativitás került az előtérbe” – beszélt a feladatokról Móczán Mónika, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki hozzátette, jövőre is készülnek majd meglepetésekkel.

A kisiskolásoknak nem volt könnyű dolguk, hiszen a verseny mindvégig kiélezett volt, az első három helyezett között csupán néhány pont különbség döntött. A dobogó legfelső fokára végül a Jókai, a másodikra az ELTE, míg a harmadikra a Virányos iskola diákjai állhattak.Fitt_leszel_ha_itt_leszel2

„A gyerekek észrevétlenül fejleszthetik magukat: a kúszás, a mászás, az egyensúlyozás és a logikai feladatok kiemelkedő szerepet játszanak a különböző képességek fejlesztésében. A kicsiknek is elmondtam, hogy nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. Rengeteg vidám pillanattal és élménnyel gazdagodhattak, nem beszélve arról, hogy együtt lehettek” – mondta a díjakat átadó Fonti Krisztina alpolgármester.

Az óvodásoknál nincs eredményhirdetés, igazán tétje sincs a versenynek, ugyanakkor mindenkinek ott van a lelkében a győzni akarás, ami nem baj – fogalmazott Doba Csilla, a Normafa Óvoda vezetője. „A program nagyon jól szervezett, a szurkolási hév mindenkit magával ragadott. Biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező hétköznapokon erről a nagyszerű élményről is sokat beszélgetnek majd a gyerekek” – méltatta a sportvetélkedőt a pedagógus.

S hogy milyen élmény volt a versenytéren küzdeni, arról az aranyérmes jókaisok helyben megválasztott „szóvivői” meséltek lapunknak.

Nagyszerűen szerepeltetek, mindvégig kiélezett volt a verseny. Mit gondoltok, mi kellett a győzelemhez? – kérdeztem tőlük.

– Fontos volt a taktika és a csapatszellem. Sokat gyakoroltunk, kitapasztaltuk azt is, hogyan lehet a leggyorsabban végrehajtani a feladatokat. Az ellenfelek nagyon erősek, nem volt egyszerű dolgunk – válaszolta Flóra.

Hogy tetszettek a feladatok? – fordultam az aranyérmét szorongató Zsomborhoz.

– Mindegyik szám izgalmas volt, de az utolsó volt a legérdekesebb. Váltóversenyben képkockákat kellett felszednünk, majd helyesen kiraknunk. Nagyon izgultunk, hiszen nemcsak arra kellett figyelnünk, hogy gyorsak legyünk, hanem a „Fitt leszel, ha itt leszel” rajzot is helyesen kellett kiraknunk. Persze, utólag már nem tűnik bonyolultnak, de akkor nem volt olyan egyszerű…

Erősen szurkoltatok egymásnak, ez a hangotokon is hallatszik – eléggé be vagytok rekedve…

– Mindenki hangos volt, de nekünk még hangosabbnak kellett lennünk. Fontos volt, hogy szóban is segítsük egymást. Nagyon jól éreztük magunkat, remélem, jövőre is ilyen jól szerepelünk! – mondta Zsombor, aki miután elköszöntünk, rekedtesen, de végtelenül büszkén ezt kiabálta oda csapattársainak: „Olyan jók voltunk, hogy most adtunk interjút a Hegyvidéknek!”

Boussebaa Mimi