Uj_fejlesztesu_kerekesszek1

Új fejlesztésű kerekesszék

Új, elegáns bemutatóterem nyílt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet földszintjén, ahol megtekinthető az első 100%-ban magyar gyártású, aktív kerekesszék, a Spinner Rebel.

Motorbaleset miatt több mint egy évtizede kényszerült kerekesszékbe Kazány Tibor, akinek ekkor – ahogyan fogalmazott – új időszámítás kezdődött az életében. Saját sorsa alapján, valamint a sorstársai igényeit megismerve jött rá arra: hiányzik a magyar piacról egy könnyű, jól irányítható aktív kerekesszék. Ezért alapította meg a Spinner Kerekesszék Gyártó Kft.-t, amely kifejlesztette és forgalomba hozta a Rebel, azaz lázadó névre hallgató terméket.
„Ezt a könnyű, összecsukható kerekesszéket aktív, mindennapi használatra terveztük” – mondta el az ügyvezető abból az alkalomból, hogy a cég megnyitotta első bemutatótermét a kerület határán működő Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben. Kazány Tibor hangsúlyozta, hogy a termék teljes mértékben magyar tervezésű és gyártású, amit a forgalomba hozatal előtt hónapokon át teszteltek többféle használati módban.
Az új fejlesztésű kerekesszék vázsúlya rendkívül könnyű, a legkisebb méretben nem több 7,4 kilogrammnál, ami a korszerű alumínium- és magnéziumötvözetnek köszönhető. További különlegessége a speciális háttámla: ez légáteresztő, strapabíró anyagból készül, a gerinc alakjának megfelelően idomul, és ergonomikus, biztos tartást nyújt.Uj_fejlesztesu_kerekesszek2Az alkatrészek nagyfokú variálhatósága teszi még egyedibbé használója számára a Spinner Rebel összecsukható kerekesszéket, amelyeket a gyártás megkezdése előtt a saját igényeknek megfelelően lehet megválasztani. A dizájn pedig önmagáért beszél: az ügyvezető egyik nem titkolt célja az volt, hogy a sportos megjelenésű, többféle divatos színben választható Spinner Rebel láttán mindenkinek a vagányság jusson az eszébe, nem pedig a sajnálat.
Az előbbi gondolat jegyében Kazány Tibor egy különleges kezdeményezést is indított néhány évvel ezelőtt: a Miss Colours International kerekesszékes szépségversenyt, amit 2012 óta a Hegyvidéken rendeznek meg. A 2014-es verseny győztese, Illés Fanni paralimpikon úszó volt az egyik díszvendége az új Spinner-bemutatóterem megnyitóünnepségének. A sportoló ismét bebizonyította, hogy a kerekesszék nem csorbítja a szépséget, sőt…

k.