Az FKF visszavásárolja a zöldhulladékos zsákokat

A kertekben képződő zöldhulladékot – amennyiben a tulajdonosok nem komposztálják helyben – január 1-jétől az erre a célra gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló zsákban kell gyűjteni a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján. Az új rendelkezések értelmében a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. nem szállítja el a házak elé kirakott zöldhulladékgyűjtő zsákokat.
A megmaradt „hagyományos”, tehát nem lebomló, FKF-logós műanyag zsákok többféle módon hasznosíthatók. Május 31-ig lakossági kommunális hulladékot lehet gyűjteni bele, ezeket az FKF Zrt. elszállítja. Az önkormányzatok birtokába kerülő gyűjtőket a közmunkások a közterületi hulladék összegyűjtésére használhatják fel.
A közszolgáltató a fel nem használt és sértetlen zsákokat kérésre visszavásárolja, hiszen ezek ára tartalmazza az elszállítás költségét. Könnyítés, hogy a kifizetett összeg visszatérítéséhez nincs szükség sem az eredeti blokkra, sem a számlára, amennyiben a zsákon látható az FKF logója.
A visszavásárlást kizárólag a pesti ügyfélszolgálaton (1098 Budapest, Ecseri út 8–12.), valamint a hulladékudvarokban lehet kezdeményezni március 31-ig. A 60 literes zsákért 197, a 100 literesért 235 forintot fizetnek. Az új, biológiailag lebomló zsákok árát a későbbiekben határozzák meg.

sm.