Gyermekneveles_a_Hegyvideken

Gyermeknevelés a Hegyvidéken

A gyerekek iskoláztatása, óvodai, bölcsődei nevelése kapcsán felmerülő kérdésekről nyújt hasznos információkat a Gyermeknevelés a Hegyvidéken című önkormányzati kiadvány. A kötet, amit a XII. kerületben élők már megtalálhatták postaládáikban, bemutatja az összes helyi oktatási intézményt. Emellett az oktatás-nevelés általánosabb vonatkozásaival foglalkozó írásokat tartalmaz, például a korai gyermeknevelés jelentőségéről, az iskolai tehetséggondozásról vagy az átalakuló köznevelésről.
„Az intézményválasztás kérdésére egy jól tanuló gyermek esetében sem könnyű választ adni, de ha valamilyen problémát szükséges kezelni, akkor még nehezebb a döntés” – fogalmazott Pokorni Zoltán a kiadvány bemutatóján. A polgármester szerint a most megjelent összeállításban sikerült a lehetőségek gazdag tárházát felvonultatni, ezért azt reméli, a hegyvidéki családok jól tudják majd használni a könyvet. Mint hozzátette, arra törekedtek, hogy az önkormányzati intézmények mellett az állami és egyetemi fenntartású, továbbá az egyházi, alapítványi és magánbölcsődékről, -óvodákról, -iskolákról is átfogó képet kapjanak a szülők.
Sokan, különösen az idősebbek még mindig szívesebben tájékozódnak nyomtatott anyagokból, ezért az önkormányzat a további tervezett tematikus kiadványait is hasonló formában szeretné eljuttatni a hegyvidékiekhez – hangzott el a bemutatón. Ezzel együtt a megjelenő kötetek – a korábbiakhoz hasonlóan – elektronikusan is hozzáférhetők lesznek az önkormányzat honlapján, a www.hegyvidek.hu/kiadvanyaink címen.

d.