Termeloi_piac_

Termelői piac szombaton is a megújult Városháza téren

Visszaköltözött a termelői piac a megújult Városháza térre. Amellett, hogy kellemes, kulturált környezet várja a vásárlókat, kényelmes is számukra, hiszen a hely közvetlen közelében villamos- és buszmegálló is található.
„A mínuszokkal dacolva egyre több őstermelő érkezik ide a portékáival – mondta Fonti Krisztina alpolgármester. – Az ország számos pontjáról jönnek: Sárbogárdról szörpöt, Gyöngyöspatáról gyümölcsöt, Tiszakécskéről, Ceglédről zöldséget, kecskesajtot, füstölt húst, Tápiószecsőről, Ócsáról mézet, Nyársapátiból sajtot, Erdőkertesről csírát, csirkét, Üllőről savanyúságot hoznak. Sőt, tovább egyeztetünk velük, hogy bővítsük a kínálatot.”
Mint az alpolgármester kiemelte, úgy tapasztalták, termelői és vásárlói részről is felmerült az igény, hogy a keddi napok mellett szombatonként is legyen piac a Városháza téren. Ennek megfelelően januárban meg is kezdődött az árusítás.
„Akik bioárut keresnek, továbbra is a biopiacot látogathatják, de úgy véljük, más a vevőköre a termelői piacnak – folytatta Fonti Krisztina. – Kedd délelőttönként főleg nyugdíjasok, kismamák fordulnak meg itt, szombaton pedig azok a családok is tudnak majd vásárolni, akik hétköznap dolgoznak. Reméljük, örülnek ennek az új lehetőségnek.”
Átlagosan nyolc-tizenhét őstermelő árul egy-egy piacnapon, de számuk egyre nő, amióta a Hegyvidéki Önkormányzat átvette az üzemeltetést. Ha szükséges, a terület bővíthető a Kiss János altábornagy utca felé.
„Fontos, hogy őstermelőktől származó, minőségi áru kerül piacra – hangsúlyozta az alpolgármester. – Az árak megfizethetők; ezt tapasztaljuk, ha összevetjük a közelben lévő boltok és zöldségesek áraival.”

Balajthy Anna

 

Az önkormányzati tulajdonú Hágó Kft. által szervezett, közkedvelt termelői piac az alábbi napokon és helyeken tart nyitva:

  • kedden a polgármesteri hivatal épülete melletti Városháza téren,
  • szerdán a Pagony utca és a Fodor utca találkozásánál,
  • csütörtökön a Szent János Kórház bejárata előtti villamosfordulónál,
  • pénteken a Diana parkban, a Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola előtt,
  • szombaton a polgármesteri hivatal épülete melletti Városháza téren.Termeloi_piac2_