Hegyvideki_olimpikonok_Rioban1

Hegyvidéki olimpikonok Rióban

Nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet szereztek sportolóink négy éve a londoni olimpián. Ezt a kiváló eredményt próbálja meg túlszárnyalni a 160 fős csapat, amely a riói ötkarikás játékokon képviseli hazánkat augusztus 5–21-ig. A szakértők szerint minden esély megvan erre, a kvalifikációs versenyek eredményei alapján komoly sikerekre számíthatunk. A jó szerepléshez két hegyvidéki sportember is hozzájárulhat: Keszthelyi Rita vízilabdázó és Vanek Margit triatlonos.
A Budaörsi Triatlon Klub tagja, Vanek Margit az első olimpiájára készül. Mint elmondta, a futóedzéseket a Csörsz utcai pályán teljesíti. A triatlon 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból áll, ezek közül az úszás az erőssége. „Ha sikerülne bejutni a legjobb tizenkilencbe, már elégedett lennék, annál előrébb eddig nem végzett magyar női triatlonos olimpiákon” – beszélt az elvárásairól a sportolónő, akinek augusztus 20-án drukkolhatunk az egyéni versenyen.Hegyvideki_olimpikonok_Rioban2Négy esztendővel ezelőtt elveszítette a bronzmeccset a női vízilabdacsapat, amely most már nem akar lemaradni a dobogóról. Ahogyan Keszthelyi Rita fogalmazott, mindent megtesznek a minél fényesebb érem megszerzése érdekében, azonban ügyelnek arra, hogy a teher ne nyomja agyon a társaságot. „Teljes erőbedobással készülünk, szeretnénk a legjobb formánkat hozni, jól játszani, élvezni a meccseket. Aztán meglátjuk, ez mire lesz elég” – mondta az egyik legjobb magyar női vízipólós.
Az olimpia küzdelmeit az M4 és az M5 csatorna élőben közvetíti. A magyar vonatkozású versenyek a tervek szerint kivétel nélkül képernyőre kerülnek.

-ály