Kozmufejlesztesek_zajlanak_a_Hegyvidek_egesz_teruleten

Közműfejlesztések zajlanak a Hegyvidék egész területén

Megkezdődött az utóbbi évek egyik legnagyobb kerületi hálózatfejlesztése. A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., valamint a Magyar Telekom Nyrt. összesen több mint 20 ezer háztartásba viszi el a legmodernebb, üvegszálas technológiát használó, „szupergyors” internetet és kábeltévé-szolgáltatást.

A Hegyvidék egész területére kiterjedő, hónapokig tartó távközlési fejlesztést az önkormányzat felügyeli. A megállapodás értelmében a kivitelezők egy utcában csak egyszer bonthatják fel a burkolatot, a munkálatokat pedig lehetőleg egy héten belül be kell fejezniük. Több helyszínen légkábeleket használnak, ezeket úgy szerelik fel az ELMŰ és a BDK elektromos oszlopaira, hogy a vezetékek semmiképpen se károsítsák a növényzetet.
Több mint száz méteren gázvezeték-rekonstrukció zajlik a Kútvölgyi lejtőn, ezért útszűkületre kell számítani a Kútvölgyi lejtő 7. és a Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszon, valamint a Szilágyi Erzsébet fasor csomópontjában. Nemrégiben hasonló kivitelezés kezdődött a Vas Gereben utcában, a Németvölgyi és a Lejtő út között, továbbá a Zólyomi lépcsőn, a Vas Gereben utca és a Jagelló út között. Ez utóbbi munkaterületen – elsősorban a Vas Gereben utcai részen – jelentősebb útszűkületre és az utca időszakos lezárására kell számítani.
Hamarosan befejeződik a rekonstrukció a Szendrő utcában, ahol a Szendrő köz és a Bartha utca között cserélte a régi gázvezetéket a Multi Kft. Burkolatbontással járó munkálatokba kezdett a Maros utca 16–38. közötti járdaszakaszon a Horváth Hálózatépítő Kft., amely az elektromos kábeleket modernizálja.
Az érintett útszakaszok mindegyikén előfordulhat a parkolási lehetőségek, valamint a gyalogos- és autóforgalom alkalmankénti korlátozása.

M.