minMinden_korosztalyban_az_elorelepes_a_cel_az_YBL-nel

Minden korosztályban az előrelépés a cél az YBL-nél

Az utolsó meccs utolsó negyedéig esélye volt az aranyéremre, de végül a harmadik helyen végzett az YBL Waterpolo Club a férfi OB I/B vízilabda-bajnokságban. Bár nem sikerült feljutni a legjobbak közé, a hegyvidéki csapat vezetőedzője, Köllő Attila mégsem elégedetlen. Mint mondta, az is fontos, hogy az utánpótlás-korosztályok ismét sok örömet okoztak a szurkolóknak.
„A felnőttcsapatunkkal úgy vágtunk neki az idénynek, hogy mindenképpen a dobogón, lehetőleg annak is a legmagasabb fokán végzünk. Tudtuk, hogy nagy lesz a versengés, de alkalmasnak tartottuk magunkat arra, hogy ismét az első osztályban szerepeljünk – kezdte az évértékelést az edző, aki különösen az alapszakaszban elhullajtott pontokat sajnálja. – Van bennem hiányérzet, főleg a rangadók miatt, ezeket egy-egy góllal elveszítettük, pedig a játék képe alapján akár két-három góllal is nyerhettünk volna. Hiányzott a tapasztalt centerünk, Kórós Attila gólerőssége, ő sérülés miatt vált ki a csapatból.”
A szeptemberben rajtoló bajnokságot mindenesetre ismét úgy kezdi az YBL, hogy megkísérli a feljutást. A pontos elvárást az augusztus 8-án startoló felkészülési időszakot megelőzően határozzák meg a vezetők.
Változás történt a szakmai stábban, Adamik Gábor edző visszatért Kecskemétre, tőle Sziklai Tamás junior-világbajnok veszi át feladatokat. A szezon szeptember 23–24-én a Magyar Kupa-küzdelmekkel kezdődik. Az YBL hazai mérkőzéseinek továbbra is a MOM Sport 33 méteres medencéje ad otthont, szurkolói kártyával rendelkezőknek ingyenes a belépés.
Köllő Attila szerint kifejezetten szép eredményeket értek el az utánpótlásgárdák, a szakvezetés összességében elégedett a fiatalok teljesítményével. A gyermekcsapat végig harcban állt a dobogóért, a többiek a középmezőnyben végeztek. Az olaszországi Lignanóban megrendezett Habawaba utánpótlástornán – ami a legnagyobb ilyen a világon – két csapat is jól szerepelt.
Természetesen valamennyi korosztályban az előrelépés a cél, éppen ezért a jövőben még nagyobb figyelmet fordítanak a kiválasztásra. Ha több tehetséget sikerül behozni az YBL-családba, az egész klub erősödik – véli Köllő Attila, ara utalva, hogy a felnőttkeretet idővel saját nevelésű pólósokkal szeretnék feltölteni. Jó példák már most is vannak, ezúttal Csurgó Milán kap esélyt arra, hogy a tavaly felkerülő Csillagh Bencéhez hasonlóan bemutatkozzon, és helyet követeljen magának a felnőttek között, míg három YBL-nevelés már a KSI-ben pallérozódik.
A vezetőedző hangsúlyozta: az egyesület kapui minden vízilabdát szerető gyerek előtt nyitva állnak. Különösen a 8-9 éves, úszni jól tudó fiatalokat várják, de a többieket sem tanácsolják el.

sm.

További információk a csapatról: www.yblpolo.hu