Vadasparki_erdei_iskola

Vadasparki erdei iskola

Erdei iskolai programokat kínál a Budakeszi Vadaspark gyerekcsoportoknak közvetlenül a park szomszédságában, a Budakeszi Vadaskertben. Az „Élő Föld” című foglalkozáson a földben élő állatokkal ismerkedhetnek meg a jelentkezők, míg a „Nagyvadak nyomában” elnevezésű „tanórán” nyomok és nyomminták alapján az erdei vadak életmódjába nyerhetnek betekintést. A „kincskeresésen” a gyerekek térkép segítségével kutathatják fel az elrejtett és természetes kincseket – például agancsokat, óriásgombákat és rókavárat –, a „Faóriások” címmel meghirdetett programon pedig az erdő szintjeiről, a jellegzetes, őshonos fafajokról tartanak szakemberek terepi bemutatót.
Az „Erdei akadálypályán” és a „Vadnyomkövető tájfutáson” a mozgásé lesz a főszerep, de az elmélyült alkotómunkára is lehetőséget biztosítanak a szervezők. Az „Erdei alkotóműhelyben” a fiatalok csiszolhatnak, fűrészelhetnek, fúrhatnak és díszíthetnek, emlékmedált, festett manót és „varázslófát” készíthetnek.
A foglalkozások időtartama két-három óra. A részvételi díj 2000 forint/fő, ami a vadasparki belépő árát is tartalmazza. A programlehetőségekről, valamint a jelentkezés módjáról részletes tájékoztatás olvasható www.vadaspark-budakeszi.hu oldalon.

k.