Csaladi_sportnap

Családi sportnap

Szülők és gyerekek közösen teljesítették a játékos feladatokat a Táltos Óvoda és annak Csikó tagóvodája hagyományos tavaszi családi sportnapján. Az egészséges életmódra nevelés és a mozgás népszerűsítése fontos része az intézmény nevelési programjának, s ezt nagyszerűen szolgálta a rendezvény.
„Zenés bemelegítéssel kezdődött a nap, majd következett az akadályverseny. Hat állomás próbatételeit együtt kellett teljesíteniük a gyerekeknek és szüleiknek. Az apukák és anyukák minden elismerést megérdemelnek, hiszen igyekeztek lépést tartani örökmozgó csemetéikkel” – mesélte Szabó Mónika óvodavezető, aki a játék végén ajándék piros és kék tenyérlabdákat adott át az állomásokon pecséteket gyűjtő apróságoknak.
A családi napról a finomságok sem hiányozhattak, játék közben és után mindenki kedvére falatozhatott a szülők által felajánlott friss és egészséges zöldségekből, gyümölcsökből. Hasonlóképpen zajlott a program a Meredek utcai Csikó tagóvodában, azzal a különbséggel, hogy a közös feladatok, a csúszdázás, zsákban ugrás teljesítése után zsetont kaptak a gyerekek, amit sporteszközre válthattak be.

(m.)