Eremeso_kampoban

Éremeső kempóban

Kiválóan szerepeltek a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia ifjú sportolói a Romániában megrendezett XIII. IKF Kempo Világbajnokságon: a verseny részeként a 16 éven aluliaknak kiírt világkupa-viadalon öt aranyérmet szereztek. A felnőttek között sem vallottak szégyent a hegyvidéki harcosok, akik öt bronzéremmel örvendeztették meg a szurkolókat.
A fiatalok között a legjobb eredményt a korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartott Lacza Ábel érte el, egy nappal a 13. születésnapja előtt triplázott, a –45 kg-os, 12–14 évesek kategóriájában három versenyszámban – submission (földharc), semi kempo és kempo kumite – állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Egy súlycsoporttal és korosztállyal feljebb vitézkedett Kockás Dávid, akinek szintén bőven volt oka az örömre, hiszen a semi kempo és a kempo kumite számban is hibátlanul versenyezve immár kétszeres világkupagyőztesnek mondhatja magát a –50 kg, 14–16 évesek mezőnyében.
A Karácsonyi testvérek közül az idősebbik, Krisztián, a –65 kg, felnőtt kategóriában a submission és full kempo versenyszámban, míg öccse, Dávid a –75 kg, 16–18 évesek között a submission és a semi kempo kategóriában szerzett világbajnoki bronzérmet. Ugyancsak a felnőtteknél a submission versenyszámban ért el harmadik helyezést a –75 kg-os kategóriában elinduló Lakatos Richárd.
A XIII. IKF Kempo Világbajnokságon összesen huszonnyolc ország legjobbjai vettek részt, a nemzetek végső rangsorában a 16 év alattiak világkupáját – a hegyvidéki harcosok nagyszerű teljesítmények is köszönhetően – Magyarország nyerte meg. Sikerült felállni a képzeletbeli dobogóra az idősebbek világbajnokságán is, ezen a magyar válogatott Hollandiával holtversenyben harmadik lett.
A sportsikerek mellett a sportdiplomácia terén is nagyot lépett előre a hazai kempo: a vb alatt Lacza Ádám Illést, a Magyar Kempo Szövetség elnökét, a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kemposzakosztályának vezetőjét egyhangúlag a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) alelnökévé választották.

sm.