Izlandiak_az_onkormanyzatnal

Izlandiak az önkormányzatnál

Budapestre jöttek az izlandi főváros, Reykjavík ügyfélszolgálati irodájának munkatársai, hogy tanulmányozzák a fővárosi és a Hegyvidéki Önkormányzat működését. A XII. kerületi polgármesteri hivatalba látogató delegációt Pokorni Zoltán polgármester köszöntette.
Váczi János alpolgármester röviden bemutatta az ország közigazgatási rendszerét, ezt követően pedig a vendégek érdeklődésére rátért arra, milyen módon tartja a kapcsolatot az önkormányzat az itt élőkkel. Elmondta, hogy igyekeznek követni a trendeket, ezért az ügyintézés, a tájékoztatás hagyományos formáin kívül újabb és újabb technikákat alkalmaznak. Az elmúlt években több ingyenesen hozzáférhető mobiltelefonos applikációt is kifejlesztettek, ilyen például a Hegyvidék-alkalmazás és annak parkolási modulja, az okostelefonos úthiba-bejelentő, továbbá a Pánikgomb.
Keul Tamás informatikai referens arról beszélt, hogy a parkolási engedélyek igénylése, valamint az óvodai beiratkozás már elektronikusan intézhető a XII. kerületben. Ennek lehetőségét a tervek szerint még az idén más ügytípusokban is megteremtik az új, e-Ügyintézés elnevezésű internetes felületen.

d.