Szavazás a Csörsz park megújításáról

A környékbeliek szempontjait figyelembe véve a közelmúltban a Testnevelési Egyetem jelentősen átalakíttatta Csörsz utcai sporttelepének beépítési terveit. A Hegyvidéki Önkormányzatnak sikerült elérnie egyebek között azt, hogy az egyetem ne vegyen el területet a Csörsz utcai parkból, ez az eredmény pedig új lendületet adott a park régóta tervezett felújításának.
Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ennek a területnek a rendbehozatala az itt élők igényeinek megfelelő módon történjen, ezért három hasonló költségigényű, de eltérő tartalmú fejlesztési koncepciót készített. Ezek közül a lakók az önkormányzat honlapján, a www.hegyvidek.hu/szavazas-csorsz-park címen elérhető oldalon vagy a polgármesteri hivatal portáján elhelyezett urnákba bedobható szavazólappal választhatják ki a nekik tetsző változatot. A szavazási határidő: 2016. május 27.
Rimóczi János, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, hogy az első verzióban a játszótér fejlesztését tűzték ki célul. Egy vagy két nagyobb, kombinált játszóeszközt helyeznének ki, a környezetüket biztonságos öntött gumival burkolnák a jelenlegi kavics helyett. Egy faborítású toalettpavilon kiépítése is szerepel a tervben.
A második változat a játszótér bővebb fejlesztését tartalmazza. Ebből a koncepcióból hiányzik a költséges közműépítéssel járó toalettépítés, ennek árából viszont több játszóeszközt telepítenének, ezek körül szintén gumiburkolatot alakítanának ki. Egy térkő borítású, felfestésekkel ellátott kismotorpálya is készülne, míg a felnőttek új kardiofitnesz-eszközök segítségével mozgathatnák át magukat. A kutyafuttató agility-eszközökkel történő kiegészítése szintén a fejlesztési csomag része lenne.
A harmadik koncepció szerint a park egy növényzettel borított zajvédő falat kapna a Hegyalja út felőli oldalon. A parkban és az Avar utca mentén megújulnának a járdák, új padok, szemetesek kerülnének ki, valamint megvalósulhatna a zöld felület rekultivációja, gyepesítenének, fákat, cserjéket ültetnének.
A környékbeliek szavazatai alapján kiválasztott fejlesztési terv már az idén nyáron megvalósulna. A kivitelezés várhatóan másfél-két hónapot vesz igénybe.

k.