Szokdelo_ovodasok_a_focipalyan

Szökdelő óvodások a focipályán

Tizenkét csapatban háromszázötven gyerek vett részt a hagyományos, ám most először a Városmajori Gimnázium megújult műfüves pályáján rendezett óvodások sporttalálkozóján. A Hunniareg Pedagógiai Intézet Nonprofit Kft. és a kerületi óvodavezetők közössége ismét sorversenyekkel várta az apróságokat, akik láthatóan nagy kedvvel és lelkesedéssel teljesítették a feladatokat.
„Ahhoz, hogy a gyerekek mindennapi életébe beépüljön a mozgás, változatos közösségi programokra van szükség. Ilyen ez a sporttalálkozó is, ami az évek során több ezer óvodásnak nyújtott feledhetetlen élményt” – mondta Gilicze Zoltán, a polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodájának vezetője.
A különböző mozgások gyakorlása és fejlesztése elengedhetetlen az iskolaérettség eléréséhez, ezért ez valamennyi hegyvidéki óvoda nevelési programjában kiemelt helyet kap. A mozgásfejlesztés az iskolákban a mindennapos testnevelés keretében folytatódik, amit az országban az elsők között vezettek be a Hegyvidéken.
Vassné Dömötör Rozália, a Hunniareg igazgatója azt emelte ki, hogy a pedagógiai intézet évek óta sikeresen dolgozik együtt az önkormányzattal és a kerületi óvodapedagógusokkal. Ennek a közös munkának az egyik eredménye az óvodások sporttalálkozója.
„A játékos versenyen az óvodás évek alatt megszerzett készségekről is számot adnak a gyerekek. Kiderül, ki milyen szintet ért el” – mesélte a sporttalálkozót évek óta szervező Kovács Zsuzsa óvodai szaktanácsadó.
Az idén tizenkét óvoda vett részt a programon. A szokásoknak megfelelően az óvodapedagógusok két héttel korábban elkezdték gyakorolni a feladatokat a gyerekekkel, hogy „élesben” már ne okozzanak nagyobb nehézséget a leküzdendő akadályok.
Bár a legtöbb sorverseny ismétlődik, azért időről időre új elemekkel gazdagodik a kínálat. Ezúttal a „Szökdelő” aratott nagy sikert az óvodások körében. Természetesen az ajándékok sem hiányozhattak, a csapatok oklevelet, érmeket és különböző sporteszközöket, valamint játékokat kaptak.

(ály)