Parkolasi_kedvezmeny_szuloknek

Parkolási kedvezmény szülőknek

Május első hetében zajlik az óvodai beiratkozás, a szülők az idén először az intézményekben is elvégezhetik az önkormányzati online (elektronikus) ügyintézéshez szükséges regisztrációt. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen a tervek szerint a jövőben ezzel az óvodába járást megkönnyítő parkolási kedvezményt is egyszerűbben vehetik majd igénybe az arra jogosultak.
A Hegyvidéki Önkormányzat képviselő-testülete 2012-ben döntött úgy, hogy megkönnyíti azoknak a Hegyvidéken élő szülőknek a helyzetét, akik autóval viszik gyereküket a parkolási övezet határain belül működő bölcsődébe, óvodába, de nem rendelkeznek az adott övezetbe szóló parkolási hozzájárulással. Ők vehetik igénybe a parkolási kedvezményt, ami naponta két alkalommal – az 1–5. évfolyamos diákok szüleinek naponta egyszer – legfeljebb 20 percig tartó díjfizetés nélküli parkolásra jogosít az intézmény címe szerinti zónában.
Tavaly további könnyítést vezetett be az önkormányzat: a szülők kérésére a húszperces ingyenes parkolás azóta napközben bármikor igénybe vehető – mondta el lapunknak Orosz László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának munkatársa. A gyermekszállítási várakozási hozzájárulást jelenleg azok igényelhetik – személyesen –, akiknek állandó bejelentett lakcíme megegyezik gyermekük lakcímével, és a gyermek a fizetőövezeten belül található bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár.
Az engedély a tanítási, illetve nevelési év utolsó napjáig érvényes, háztartásonként legfeljebb két hozzájárulást biztosít az önkormányzat. A parkolás megkezdését a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáján átvehető parkolási tárcsán vagy az önkormányzat honlapjáról letölthető, „gyermekszállítási várakozási napijegy” elnevezésű formanyomtatvány segítségével kell jelezni.

mm.

 

További információk: www.hegyvidek.hu. Érdeklődni Orosz Lászlónál lehet a 224-5900/335-ös telefonszámon.