A_vilag_ujra_eled

„A világ újra éled” – óvodások kiállítása

A hegyvidéki óvodások munkái tekinthetők meg a polgármesteri hivatal első és második emeleti folyosógalériáján. „A világ újra éled” című, május 9-ig látható kiállítás alkotásai nemcsak a természet tavaszi ébredését üdvözlik, hanem – ahogyan Fonti Krisztina az óvodások gyűrűjében hangsúlyozta a megnyitón – az újrahasznosítás szellemében készültek.
„Óvodáinkban környezettudatos magatartásra neveljük gyermekeinket, akik megismerik a hulladékok szelektív gyűjtését, az anyagok újrafeldolgozásának lehetőségeit – mondta az alpolgármester. – A hulladéknak hitt anyagok, a ceruzaforgács, fonal, textil, újságpapír, műanyag flakon, tojástartó, CD-lemez, a pedagógusok és a gyerekek fantáziájának hála, átalakulnak, művészi alkotások születnek belőlük. Nagy öröm, hogy ezek a színes képek, díszek, játékok, bábok bekerültek ide, az önkormányzat falai közé. Vidámabbá teszik a hétköznapjainkat.”
A természet iránti tisztelet és csodálat lemérhető a rajzokon, a Kertünk lakói című képen a poszméh szinte lódarázs nagyságú, szép, de félelmetes. Néhány példa az alkotások formagazdagságára: csillogó CD-ből lett a hal, zokniból a cica, ezüstös dobozkákból a robot; színesre festett papírgurigákból nyuszik, dióhéjból pedig teknős, pók és egérkék születtek.A_vilag_ujra_eled2A kiállítást szervező Hunniareg Pedagógiai Szolgáltató Budai Módszertani Központ vezetője, Vasné Dömötör Rozália kiemelte: „A program többéves múltra tekint vissza, mindig más a téma. Ezúttal a környezettudatos szemlélet erősítése volt a cél – máskor a mesék világa, vagy a természet, az állatok az alkotást ösztönző hívószavak.”
A pedagógusok munkájának megbecsüléseként Gilicze Zoltán, az önkormányzat oktatási és közművelődési irodájának vezetője, valamint a szervezők ajándékokat adtak át az óvodák képviselőinek. Az óvodapedagógusok Maria Treben A stressz kezelése a mindennapokban című könyvét, az óvodai csoportok emléklapot, a gyerekek foglalkoztató füzetet, zsírkrétát, rajzoláshoz szükséges eszközöket kaptak. A kiállítást megnyitó műsort a Városmajori Óvodák „kék” nagycsoportosai adták.

(-thy)