Atepites_miatt_zarva_a_Janoshegyi_ut

Átépítés miatt zárva a Jánoshegyi út

A Normafa rehabilitációjának részeként megkezdődött az év legnagyobb beruházása: a Jánoshegyi út átépítése. Amennyiben az időjárási körülmények megengedik, július végéig átadhatják a nagyközönségnek az új útpályát és a futóutat, a világítás csak később készül el – ennek határideje október vége.

A munkálatok során az eddiginél szűkebb keresztmetszetben újul meg az útpálya, a felszabaduló területen pedig egy zöld sávval elválasztott, környezetkímélő mozgásérzékelő világítással is ellátott, rekortán borítású futópályát alakítanak ki a szakemberek.
„A Jánoshegyi utat végig lezártuk a normafai buszforduló és a Libegő felső végállomása között, ide csak az építési forgalom hajthat be” – mondta el lapunknak Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény vezetője. Az igazgató arra hívta fel a kerékpárral érkezők figyelmét, hogy ők sem használhatják a lezárt útszakaszt, számukra azt az erdei utat jelölték ki, amelyik a Jánoshegyi úttal párhuzamosan fut, a gyermekvasút felé eső oldalon.
A balesetek elkerülése érdekében a kerékpárosok továbbra sem közlekedhetnek a gyalogosok számára tavaly felújított, fehér murvával borított sétányon – hangsúlyozta az intézményvezető. A korlátozás betartását az eddigiekhez hasonlóan ellenőrzik a rendőrök, a rendészek és a polgárőrök.
A Jánoshegyi út elkerített részén a kivitelező megkezdte a régi útpálya felmarását – emelte ki Rimóczi János, az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetője. Ezt követően nekilátnak a szükséges alépítmények, vízelvezetők kialakításának, a futóút alapozásának, szegélyezésének, a gumiburkolat építésének és ezzel párhuzamosan az út aszfaltozásának.
Amennyiben az időjárási körülmények megengedik, július végéig átadhatják a nagyközönségnek az új útpályát és a futóutat, de a világítás csak később készül el – ennek határideje október vége. Már a végéhez közeledik a Libegő felső végállomása és az Erzsébet-kilátó közötti futóút felújítása is.

k.