Fogast pótló busz

Rövidített útvonalon, a Városmajor és a Svábhegy között jár november 29-től december 22-ig a 60-as villamos, azaz a fogaskerekű, mert a legfelső szakaszán kicserélik a fogasléceket. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, gyermekvasút megállók között a munkálatok idején pótlóbusszal lehet utazni, amelyen kerékpár is szállítható.
A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 60-as pótlóbusz a Svábhegyen a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszok Diana utcai megállóhelyén veszi fel az utasokat, érinti a Művész utat (a megállóhely a Karthauzi utcában, a Művész út torkolata után található), így ér a Széchenyi-hegyre, a Golfpálya úton kijelölt végállomásához. Ugyaninnen indul vissza a Svábhegyre, a Művész úti megálló azonban az eltérő útvonal miatt kimarad.
Amennyiben valaki jeggyel utazik a fogaskerekűn, és a Svábhegyen átszáll a pótlóbuszra (vagy fordítva: a pótlóbuszról száll át a fogasra), nem kell újabb jegyet felhasználnia, de a már kezelt jegyet a számkocka nélküli végén ismét érvényesítenie kell.

k.