A_Goldmembers_mesterharmasa

A Goldmembers mesterhármasa

Nem sikerült a trónfosztás a John Gold Cupon, azaz az Arany János Kupán. A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium hagyományos 12 órás focitornáját ismét – immár zsinórban harmadszor – a Goldmembers nyerte meg.
Pedig a korábbi Arany-diákokból álló csapatnak korántsem volt könnyű dolga, hiszen címvédőként mindenki az ő skalpjára pályázott. Ellenfélből pedig akadt bőven, a diákönkormányzati napon immár sorrendben kilencedszer megrendezett bajnokságra 15 alakulat adta be a nevezését.
A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal sem léphettek pályára idegenlégiósok vagy vendégcsapatok, kizárólag olyan játékosok rúghatták a labdát az iskola tornatermében, akik valamilyen módon az „Arany család” tagjának mondhatják magukat. Ennek megfelelően egy-egy gárdában tanárok és szülők is szerepet kaphattak, míg a „külsősök” közül az öregdiákok képviseltették magukat a legtöbben.
A legjobb négy közé a Goldmembers és az Arany A – ez utóbbit erősítette a kupa kitalálója, Vitárius Balázs igazgatóhelyettes – mellett két diákcsapat, a tizenegyedikesekből álló Dzsordzsó Ármáni és a több gimnáziumi osztályból összeállított Nyiszi-nyuszi jutott be. A kiegyensúlyozott erőviszonyokra jellemző, hogy az elődöntőkben hosszabbításra volt szükség a mérkőzések eldöntéséhez. Végül a legtapasztaltabb csapat, a 2001-ben érettségizőkből álló Goldmembers ülhetett fel a képzeletbeli trónra. Második lett a Dzsordzsó Ármáni, míg a bronzmeccsen az Arany A győzött a tavalyi harmadik Nyiszi-nyuszi ellen.

(-ály)