Halloween_Arany-modra_angolul

Halloween Arany-módra, angolul

Összekötötték a kellemest a hasznossal a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban, ahol Halloween-parti zajlott a hagyományos angol nyelvi nap keretében. A szórakozásról az osztályok közötti vidám verseny gondoskodott, ami egyúttal a nyelvgyakorlásra is alkalmat adott, hiszen angolul kellett megoldani a feladatokat.
A zsűri elsőként az osztályok dekorációját, a kínált ételeket, a szereplést és a gyerekek maskaráit értékelte – mesélte Tóth Kinga, az iskola angoltanára, aki Szuhai Klárával és Csanády Szilviával közösen állította össze a „rémisztő” programot. Az osztályok a megadott téma szerint rendezték be termüket, a diákok ennek megfelelően választottak jelmezeket.
Így aztán néhány órára valódi horrortanyává vált az iskola: zombik, boszorkányok, szellemek és más hátborzongató figurák töltötték meg a kriptává, temetővé, vagy éppen lidércjárta kastéllyá átalakított helyiségeket. Sőt, a résztvevők nagy örömére, a rémségek még a folyosókat is birtokba vették.
Nem volt elég azonban ijesztgetni, meg is kellett vendégelni a zsűri tagjait. A házi sütőtökleves miatt még senkit nem kapott el a jeges rémület, a pókhálós muffin azonban már megalapozta az iszonyatos finomságok sorát, amit a levágott ujjat formázó süti és a szemgolyócsoki tett teljessé.
Természetesen mindezért jártak a pontok, amiket a játékos ügyességi és nyelvi feladatok teljesítésével lehetett tovább gyűjteni. A többi között film- és nyelvi kvíz, boszorkányseprű-gyorsasági bajnokság, angol versírás, tematikus matekverseny, valamint almahalászás várta a vállalkozó kedvű diákokat, akik önkéntes alapon részleges próbanyelvvizsgát tehettek. Az online kitöltött írásbeli gyorstesztet azonnal ki is értékelték.
A nap fénypontjának a kisfilmvetítés bizonyult. Az Arany-termet zsúfolásig megtöltő közönség nagyszerűen szórakozott az előzőleg véletlenszerűen kisorsolt boszorkányos termékek reklámjain. A filmecskéket az osztályok – a tökszépségversenyre faragott különleges tökkel és a repülésre felkészített, díszes boszorkányseprűvel együtt – önállóan készítették el. Az izgalmakban bővelkedő nap végén a legtöbb pontot elérő osztály, mint minden évben, ezúttal is közösen eltölthető szabadnapot kapott jutalmul.

em.