Koszonet_a_gondoskodasert

Köszönet a gondoskodásért

A szociális munka napja alkalmából az idén is köszönetet mondott az önkormányzat mindazoknak, akik a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgoznak a Hegyvidéken. Kiemelkedő munkájukért többen képviselő-testületi kitüntetést és polgármesteri elismerő oklevelet vehettek át a MOM Kulturális Központban rendezett ünnepségen.

„A szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók munkája a gyerekek, kamaszok, rászoruló családok és idősek esetében egyaránt a törődésről, gondoskodásról szól. Fáradozásaiknak köszönhetően sokak élete válik szebbé, tartalmasabbá” – méltatta az érintett mintegy kétszáz kerületi alkalmazottat Fonti Krisztina a szociális munka napja alkalmából tartott ünnepségen.
Az alpolgármester az egyes ellátások kapcsán elmondta, hogy az idei rekordszámú jelentkezés miatt az önkormányzat növelni szeretné a bölcsődei kapacitásokat, pályázati támogatással bővítené a Svábhegyi Bölcsődét. Az idősek számára közösségi programok sokaságát kínáló, nagy népszerűségnek örvendő Kulturális Szalon hamarosan új épületbe költözhet, míg a Fejlesztő Napközi Otthon felnőtt gondozottjai részére, állami közreműködéssel, a tervek szerint már a jövő év közepén átadhatnak egy a családok által régóta várt lakóotthont.
Fonti Krisztina a MOM Kulturális Központban rendezett ünnepi programon kitüntetéseket adott át több kiváló munkát végző dolgozónak. A képviselő-testület által adományozott „Budapest Hegyvidék XII. kerület Gyermekjóléti Alapellátásáért Díjat” Molnár Magdolna, a Krisztinavárosi Bölcsőde nyugdíjba vonuló vezetője, míg a „Budapest Hegyvidék XII. kerület Szociális Ellátásáért Díjat” Kangyal Ágnes, a XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ pszichológusa vette át. Cservenák Györgyné, a Zugligeti Bölcsőde kisgyermeknevelője, Füleki Tamás, a XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Félsziget Klubházának munkatársa, valamint Nyitrai János, a Hegyvidéki Szociális Központ munkatársa „Polgármesteri Elismerő Oklevelet” kapott példamutató munkájáért.Koszonet_a_gondoskodasert2Az alpolgármester gratulált Iring Zoltánnak, a XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetőjének abból az alkalomból, hogy a budapestiek esélyegyenlőségéért végzett munkájáért a fővárosi önkormányzat Zalabai Gábor-díjban részesítette őt. Köszönetét fejezte ki továbbá a nyugdíjba vonuló Szokoli Erzsébet intézményvezetőnek, aki kollégáival együtt megújította a Hegyvidéki Szociális Központot, és elindította a Szépkorúakért a Hegyvidéken programot.
A szociális munka napja alkalmából szervezett eseményen a résztvevők szórakoztatásáról a Brass in the Five rézfúvós ötös és Méhes Csaba pantomimművész gondoskodott. Az előadók az elmúlt években színpadra vitt, többszörös díjnyertes, élő zenés-pantomimes Brass Cirkusz és Irány Rió! című darabjaikból mutattak be néhány vidám jelenetet.

d.