LEGO_villamosok_versenye

Lego-villamosok versenye

Építőkockákból lehet elkészíteni a fővárosi közösségi közlekedési járművek valósághű másait azon a pályázaton, amit a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hirdetett meg két kategóriában, 12 éves kor alattiaknak és 12 év fölöttieknek. Egy pályázó maximum három általa épített alkotás fényképével nevezhet. Egy járműről minimum egy, maximum öt kép küldhető az epitokockapalyazat@bkk.hu e-mail-címre december 5-ig.
A pályaműveket december 12-ig bírálja el a zsűri, ezt követően a nyertesek e-mailben kapnak értesítést. Az 1–12 évesek korosztályában az első helyezett építőkocka-ajándékcsomagot, míg a 12 éven felüliek győztese egy CAF villamos makettjét viheti haza. A másodikak mindkét kategóriában egy-egy plüssvillamost kapnak, míg a harmadik helyezetteket BKK-s ajándékcsomagokkal jutalmazzák.
A pályázat meghirdetésével egy időben a szervezők bemutatták a budapesti CAF villamosok méretarányos modelljét, amit egy 17 éves gimnazista, Gerliczky Bence készített pontos műszaki rajz alapján. A közel kilencezer építőelemből álló Lego-villamos december 22-ig tekinthető meg a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodaházának aulájában.
Az ünnepek idején a BKK karácsonyi fénydíszbe öltözteti néhány villamosjáratát. Az 59-es december 11-én 17–22, az 56A december 25-én 17–22 óráig jár majd „fényruhában”.

 

d.