Parkolok_epulnek

Parkolók épülnek

A kedvező időjárást kihasználva újabb út- és járdaépítésekbe kezdett a Hegyvidéki Önkormányzat. A fejlesztések a tervek szerint december közepéig befejeződnek.

Teljes szélességében felújítják az aszfaltburkolatot a Laura út mintegy száz méter hosszú felső részén, valamint murvás burkolatot kap a Béla király úthoz vezető, kizárólag gyalogosan használható alsó szakasz. Megszépül a nemrégiben pótolt járdához csatlakozó és a közeli buszmegállóhoz vezető lépcső a Mártonlak utcában, s a könnyebb járhatóság érdekében kijavítják a Zirzen Janka utcai lépcső botlásveszélyes felületi hibáit.
A tapasztalatok szerint sokan a kelleténél gyorsabban haladnak az Alsó Svábhegyi úton, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy az óvoda közelébe sebességcsökkentő bordát építtet. A „fekvőrendőrnek” köszönhetőn a gyerekek és szüleik biztonságosabban tudják megközelíteni a nevelési intézményt. Több alkalommal kövek gurultak a Fácános melletti kemping területére, a vis major helyzetet a partfalon épített kerítéssel oldják meg a szakemberek.
Köztéri szobrot helyeznek el a Németvölgyi út és a Bürök utca kereszteződéséhez, az előkészületek részeként megtörténik a terület füvesítése és tereprendezése. Helyhiány miatt nehezen tudtak autóval megállni a Zugligeti Általános Iskola közelében az oda járó diákok szülei. Az önkormányzat úgy döntött, egy murvás parkoló kialakításával szünteti meg az anomáliákat.
Szintén a parkolás okoz gondot az Alsó Svábhegyi úti óvodánál, ahol a meglévő járda meghosszabbításával növelik a parkolóhelyek számát. Az óvodától a szomszédos teniszpályáig tartó, mintegy 80 méteres új gyalogjáró révén könnyebben lesz elérhető az intézmény.

M.