Relikviákat vár a templom

Századik születésnapját ünnepli a zugligeti Szent Család-templom 2017. május 17-én. A jeles évfordulóra száz napon át tartó rendezvénysorozattal – ünnepi misékkel, koncertekkel, beszélgetésekkel, fotókiállításokkal, vetélkedőkkel, sporteseményekkel – készül a plébánia, valamint egy könyvet is kiad.
A templom közössége mellett a szervezők a környéken élőket, az iskolákat és a Hegyvidék valamennyi lakóját szeretnék megszólítani, bevonni a programok alakításába. Az eltelt száz esztendőt feldolgozó fotókiállítás létrehozásához a XII. kerületiek segítségét kérik. Szívesen fogadnak minden olyan fotográfiát, régi fényképet, ami valamilyen formában összekapcsolható a Szent Család-templom történetével, és tartalmasabbá, hitelesebbé teheti a tárlatot. Az átadott fényképeket feldolgozzák, és eredeti állapotukban rövid időn belül visszajuttatják a tulajdonosnak, továbbá kérésre ingyenesen digitalizálják a felajánló számára.
Azok jelentkezését is várják, akik visszaemlékezéseikkel – legyen az egy tréfás esemény felidézése, vagy akár komoly háborús történet – gazdagítanák az évfordulót. Ezeket lejegyzik, és – névvel vagy név nélkül – felhasználják a programok összeállításakor. Természetesen, ahogy a fotókat, a történeteket is bizalmasan kezelik, a forrást csak engedéllyel közlik.
A jelentkezéseket Sóti István a 06/30-902-7545-ös telefonszámon fogadja. E-mail: istvan.soti@gmail.com.

(m.)