Szuloi_segitseggel_szepult_meg_a_jatszoudvar

Szülői segítséggel szépült meg a játszóudvar

A szülők mellett Taróczy Balázs és az Európa-bajnok női vízilabdacsapat is hozzájárult ahhoz, hogy megújulhasson az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola alsósainak játszóudvara. A fejlesztés költségeit az iskolaalapítvány az immár harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági gála és árverés bevételéből fedezte.

„Egy éve fejeződött be az épület külső szigetelése és a teljes nyílászárócsere, ennek köszönhetően európai színvonalú külsőt kapott az iskola. Tavasszal indítottuk el az adománygyűjtést, aminek az volt a célja, hogy a homlokzathoz méltó udvar épülhessen az alsósoknak” – foglalta össze az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola új játszóhelye kialakításának előzményeit Mesterházy Ferenc igazgató.
A gyűjtés a Kiss János altábornagy utcai oktatási intézmény hagyományos, egész estés gálájával zárult, amelyen részt vett dr. Mezey Barna, az ELTE rektora és dr. Kisfaludi András általános rektorhelyettes is. A nagy sikerű eseményen a diákok mellett neves előadók is felléptek: Keszei Bori és Hábetler András operaénekes, valamint a számos slágert jegyző Wolf Kati adott minikoncertet, míg a konferálásról Bodor Géza színművész gondoskodott.
A jótékonysági árverésen a tanulók munkáin kívül sport- és zenei relikviákra, az Európa-bajnok női vízilabda-válogatott tagjai által aláírt labdára és sapkára, a Taróczy Balázs szervezésében minden évben megrendezett Tennis Classics játékosainak nevét megörökítő óriási teniszlabdára, Takáts Tamás dedikált CD-jére, valamint a Lovasi Andrásról szóló könyvre lehetett licitálni. Rekordbevétel gyűlt össze, a jegyeladással és az önkéntes felajánlásokkal együtt összesen mintegy kilencmillió forint, amit az Értetek Gyakorló Általános Iskola Alapítvány a célnak megfelelően az alsós játszóudvar fejlesztésére fordított.
A nyári szünetben napvitorlával árnyékolt homokozó készült, faházikó, többszemélyes hinta, függeszkedő állvány, csúszdás és tornyos mászóvár épült. A játékok környezete ütéscsillapító burkolatot kapott, az öt új padnak pedig a gyerekekre vigyázó felnőttek is örülhetnek. Az udvar egy része még barátságosabbá vált az elültetett növények és a leterített gyepszőnyeg révén, s a játszótér mögötti kerítés sem maradt ki a felújításból.
A gyerekek már birtokba vették a megszépült udvart, az iskolaigazgató szerint azonban legalább ennyire fontos, hogy az adománygyűjtés, a készülődés idején az „ELTE család” valamennyi tagja átélhette a közösséghez tartozás élményét és az adakozás örömét. Ami a további terveket illeti: folytatódhat a növényzet felfrissítése és az udvari bútorok cseréje, valamint megtörténhet a sportpálya modernizációja. Mindezek várhatóan a következő évek feladatai lesznek.

sm.