A_termek_utan_a_buszmegallok_kovetkeznek

A termek után a buszmegállók következnek

Az elmúlt években már többször összefogott a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium egy vagy több osztálya, és együtt végzett el valamilyen kisebb felújítást az épületben. Így kapott egyedi díszítést a lépcsőház, szépült meg az alagsori folyosó és az ünnepségeknek otthont adó Arany-terem, ahol a diákok jóvoltából kerültek fel a falakra a különleges, festett Sion-idézetek.
A novemberi tanítás nélküli munkanapon a 10. b osztályba járó diákok és szüleik kifestették a tantermüket. Korábban az akkori 7. a-sok felújíttatták az osztályuk nyílászáróit, őket „utánoznák” az ötödikesek, akik már felvették a kapcsolatot azzal a céggel, amelyik az önkormányzat megbízásából kicserélte az ablakokat az épület város felőli oldalán. Ha minden a tervek szerint alakul, jövőre megvalósulhat a fejlesztés.
Szintén a tanulók aktív közreműködésével kijavították az udvari járda hibáit, a kilencedikesek a felnőttek segítségével maguk keverték a munkához szükséges betont. Ecsetet ragadtak az alsós pedagógusok is, ők a tanári szobájukat tették barátságosabbá.
Az idén még egy önként vállalt feladat vár az Arany diákjaira, ugyanis felajánlották, hogy iskolai életképekkel csinosítják ki a 8-as busz Sion lépcsői megállóit. Az egyik utasvárót már felújította a Budapesti Közlekedési Központ, így hamarosan a dekoráció is elkészülhet.

M.