Uszasoktatas_mindenkinek

Úszásoktatás mindenkinek

A Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával évek óta kötelező úszásoktatáson vesznek részt a kerülethez tartozó általános iskolák második osztályos tanulói. Népszerűek az 5 csillagos MOM Sportban és a Városmajor utcai Hegyvidéki Sportközpontban meghirdetett tanfolyamok is, ezeken az óvodásoktól kezdve valamennyi korosztály – beleértve a felnőtteket is – biztos úszástudást szerezhet.
A MOM Sport Úszótanodában négyhetes turnusokban, kis csoportos oktatás keretében, öt tudásszinten képzik a gyerekeket, amibe szeptembertől bekapcsolódott a Buborék Úszóiskola is. A tanmedencében a legkisebbek sajátíthatják el az úszás alapjait, ezt követi a mély vízhez szoktatás, míg a félhaladó és haladó csoportokban már a helyes levegővételt, valamint a három fő úszásnem kéz- és lábtechnikáit tanulják a fiatalok. A tudásszintek sikeres elsajátításakor oklevelet vehetnek át, évente két háziversenyen pedig a szülők is képet kapnak gyermekeik fejlődéséről. A MOM Sport UV-tisztított vizű medencéiben a babaúszástól kezdődik a vizes élmény, az idősebbek rehabilitációs vízi tornán, aquazumba- és aquafitness-órán vehetnek részt. Minderről információk: www.momsport.hu/sportfoglalkozasok.
A kis csoportos oktatásra is hangsúlyt helyez a városmajori uszodában a délutáni úszásoktatást szervező, önkormányzati tulajdonú Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. A vízhez szoktató, kezdő, félhaladó és haladó szinteken elsősorban 4 és 14 év közöttiekkel foglalkoznak.
Lehetőség van négy alkalomra szóló bérletet vásárolni, ez a pénteki és a szombati órákra érvényes. Népszerű az ízületkímélő aquafitness felnőtteknek, a foglalkozások felső korhatár nélkül látogathatók. Úszástudásra nincs szükség, az edzettségi állapottól és testsúlytól függetlenül mindenki számára könnyen elvégezhető gyakorlatok jótékony hatása már néhány óra után érezhető. Kiváló alakformáló, növeli az állóképességet, javítja a közérzetet, idősebbeknek is kifejezetten ajánlott.
További információk a városmajori uszoda tanfolyamairól a www.hegyvidekiuszoiskola.hu oldalon olvashatók.

sm.