Dijat_kapott_a_vadaspark

Díjat kapott a vadaspark

Egy évig használhatja „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2016” címet a Budakeszi Vadaspark. A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepülő állatokat természetes élőhelyükön bemutató, évente mintegy 150 ezer látogatót fogadó park ugyanis harmadik helyezett lett a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán.
„Nagy öröm és hatalmas megtiszteltetés ez a rangos elismerés, egyben fontos szakmai visszajelzés is, hogy a vadasparkban az elmúlt évek során véghezvitt munka nagyon jó irányba halad – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója, aki a turizmus világnapján a XII. kerületi Larus Rendezvényközpontban vette át a díjat. – Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a vadasparki funkciókon túl valódi, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve modern és vonzó családi kikapcsolódást nyújtó ökoturisztikai központ legyünk.”
A pályázat zsűrije értékelésében külön kiemelte a park tematikus előadásait és a közelmúltbéli fejlesztéseket, a többi között az Interaktív Tanösvényt, a Kalandpark Tanösvényt és a Makk kuckó játszóteret. Megítélése szerint az intézmény aktívan hozzájárul a környezetvédelmi és kulturális ismeretek terjesztéséhez, a környezet és az állatvilág iránt tanúsított felelősségteljes magatartás kialakításához és természeti értékeink megőrzéséhez.
„Az év ökoturisztikai létesítménye” pályázatra tizenkét pályamunka érkezett, ezeket a lebonyolításban közreműködő szervezetek delegáltjaiból álló szakmai munkacsoport tagjai bírálták el. A második fordulóba jutó pályázatokat helyszínbejárás során értékelték, látogató- és családbarát jellegük figyelembevétele alapján. A Budakeszi Vadasparkot a díjazottak rangsorában csak két intézmény előzte meg, a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont és a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ.

k.