Erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

„Fedezd fel az örökséged!” címmel új, kétfordulós erdőismereti vetélkedőt hirdet 9–12. osztályos középiskolások részére az Országos Erdészeti Egyesület, a magyar erdészek idén 150 éves szakmai civil szervezete. A program a középiskolásoknak kiírt európai erdőgazdálkodási és erdőismereti verseny, az YPEF (Young People in European Forests) jövő évi, Magyarországon tartandó nemzetközi döntőjének felvezetése mind szellemiségét, mind az érintett témaköröket illetően.
A 2017. január végéig tartó vetélkedő során a diákok megismerhetik a magyarországi erdőgazdálkodás, erdei természetvédelem és az erdészeti munka érdekes világát, nem utolsósorban pedig értékes ajándékokat nyerhetnek. A résztvevők november elejétől hat alkalommal, heti rendszerességgel kapják meg e-mailben vagy közösségi oldalakon a feladatokat. December közepétől pedig az izgalmas és nagy kreativitást igénylő terepi megméretés következik.

d.

 

A középiskolások háromfős csapatai október 31-ig jelentkezhetnek a fedezdfel@oee.hu e-mail-címen. További információk a vetelkedo.oee.hu oldalon olvashatók.