Idosek_inspiralo_kiallitasa

Idősek inspiráló kiállítása

„A léleknek jó-e, vagy önmegvalósító funkciót tölt be, nem tudom, de mindenképpen szemet gyönyörködtető” – jellemezte Menyhárt Éva, a Kulturális Szalon vezetője új, október 28-ig megtekinthető kiállításuk anyagát a megnyitón. A tárlat a Hegyvidéken élő szépkorúak munkáit mutatja be, az idősek világnapjához kapcsolódva.
„Mi itt, a Hegyvidéken nem egy napig, nem egy hónapig, hanem egész évben gondolunk az idősekre – mondta Fonti Krisztina alpolgármester. – Ennek legszebb példája a Kulturális Szalon működése – ahonnan persze a fiatalabbak sincsenek kizárva –, ahol folyamatosan számtalan program várja a látogatókat. Ezek mind gazdagabbá, színesebbé teszik az idősek hétköznapjait. Feltételezem, hogy azokkal is ez történt, akiknek ezeket a szebbnél szebb, különböző technikával készült alkotásokat köszönhetjük. Ha az ember valamit alkot, ami más, mint amivel a hétköznapjait tölti, az kikapcsolódást nyújt számára, lehetőséget ad arra, hogy kifejezze önmagát. Ez a kiállítás örömet okoz a nézőközönségnek, és talán arra tud inspirálni másokat, hogy vegyék a bátorságot, és kezdjenek hasonló tevékenységbe.”
Menyhárt Éva és Fonti Krisztina emléklappal és ajándékkal köszönte meg a bemutatkozó huszonöt alkotó munkáját. Emellett „pluszajándékként” Mága Jennifer ötven belépőjegyet ajánlott fel a koncertjére. Az idősek világnapjához kapcsolódó programsorozat egy bensőséges hangulatú irodalmi és zenei teadélutánnal folytatódott a Kulturális Szalonban október 17-én.

(B. Anna)