Sikeres_alairasgyujtes

Sikeres aláírásgyűjtés

Tavasszal egy új, kétszintű csomópontot adott át a főváros az M1–M7 autópályák bevezető szakaszán, a 4-es metró beruházásához kapcsolódva. A létesítmény a Hegyvidéki Önkormányzat kérésére úgy készült el, hogy az agglomeráció felől érkezők ne kanyarodhassanak balra, a Beregszász útra, mert így forgalmi torlódás esetén a XII. kerület lakóövezeteire, elsősorban a Farkasrét és a Németvölgy útjaira zúdulna a menekülő útvonalat kereső autók áradata.
„A főváros az agglomerációból érkezők nyomására a csomópont forgalomtechnikai felülvizsgálatára készült. Mi azonban úgy láttuk, a hegyvidéki lakóterületek védelmében továbbra is indokolt, hogy a városközpont felé tartó autósok számára ezután se legyen biztosított a balra kanyarodás lehetősége” – magyarázta Pokorni Zoltán polgármester, miért döntött úgy júliusban a helyi képviselő-testület, hogy aláírásgyűjtést indít a XII. kerületben a kialakított forgalomtechnikai rend fenntartása érdekében.
A polgármester úgy véli, a nyáron és szeptember elején összegyűjtött több száz aláírás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Hegyvidék számára megnyugtató álláspontra helyezkedett az ügyben illetékes fővárosi társaság, a Budapest Közút Zrt. A cég vezérigazgatója, Almássy Kornél hivatalos levelében nemrég arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az M1–M7 autópályák bevezető szakaszán a centrum irányába közlekedők előtt továbbra sem akarják megnyitni a Beregszász út felé történő balra kanyarodás lehetőségét.
„Köszönjük az aláíróknak, hogy kiálltak magukért!” – mondta Pokorni Zoltán, aki szerint az önkormányzat a képviselő-testületi kezdeményezéshez csatlakozó polgárok támogatása nélkül nem tudta volna ennyire hatékonyan képviselni a hegyvidékiek érdekeit.

sz.