Bizalomra épül a Szívességbank

Már megint mi, a közösségformálók, kopogtatunk Önöknél! Ezúttal is segíteni szeretnénk, ugyanakkor kérjük is a segítségét.

Bizonyára gyakran kerül olyan helyzetbe, hogy egyszerűnek tűnő feladatok elvégzésénél nem boldogul saját ismereteivel. Vélhetően mások viszont rendelkeznek az Önnek szükséges tudással, tapasztalattal. Miközben Önnek pedig lehetnek olyan ismeretei, amelyekkel másoknak segíthetne. Ezért elhatároztuk, Szívességbankot szervezünk.

Örülnénk, ha elmondaná, miben tudna segíteni másoknak, és Önnek mire lenne szüksége – legyen szó szakmai ismeretről, vagy a mindennapok gyakorlatáról. Például: akinek leszakadt egy gombja, vagy fel kell hajtania a gyerek nadrágját, de gyenge a látása, vagy a szaktudás hiánya miatt nem tudja megcsinálni, ne kelljen szabómestert keresnie. Vagy egy kérvény értelmezéséhez, kitöltéséhez, a gyerek/unoka korrepetálásához, esetleg a napi bevásárlás, egyéb háztartási teendő megoldásához lenne szüksége segítségre. Ezek és hasonló problémák megoldásához hozzuk létre közösen a Szívességbankunkat.

Bankunk „szolgáltatásai” anyagiaktól mentesek – a fizetség csupán egy köszönet, kedves szó, mosoly, egy további együttműködő felajánlás. Ez lehet bankunk növekedésének, a szívességszolgálat terjedésének záloga.

A Szívességbank a személyes ismeretségre, a szomszédságra és a bizalomra épül. Most csak az igényeket és a felajánlásokat szeretnénk összegyűjteni, hogy aztán egy közös találkozón beszéljük meg a továbbiakat. Legyen bátor! Álszerénység nélkül írja meg, milyen tudását ajánlaná fel, és miben várna segítséget. Várjuk jelentkezését az alábbi módokon:

  • telefon: 06/30-933-4916
  • e-mail: 12.kerulet.kozosseg@gmail.com

A Szívességbank szervezői

(a Szépkorúakért a Hegyvidéken

– Helyi nyilvánosság műhelyének önkéntesei)