Uj_jatszoter

Új játszótér a Városkútnál

„A játszótér nemcsak a gyerekeké, hanem közösségi térként, találkozási pontként is működik” – ezt emelte ki Pokorni Zoltán polgármester a legújabb hegyvidéki játszótér és fitneszpark avatásán, amit a környékbeliek kérésére alakított ki az önkormányzat a Városkút mellett, a Devecseri Gábor parkban. A gyerekek részére a többi között csúszda, hinta és homokozó épült, míg a mozogni vágyó felnőtteket fitneszeszközök – mások mellett elliptikus tréner, hátizom-erősítő, függőleges létra – várják.
Váczi János alpolgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat a Hegyvidéki Szabadidősport Központ, a MOM Sport és a Hegyvidék Sportegyesület szakosztályainak közreműködésével sokféle sportolási lehetőséget kínál szervezett keretek közt a XII. kerületben élőknek. Emellett azonban a szabadtéri, önállóan végezhető mozgásformák iránt is jelentős az érdeklődés, ezért hoznak létre kerületszerte fitneszparkokat, ahol a kihelyezett gépek segítségével minden izomcsoportot át lehet mozgatni.
„Gyönyörű lett a park, a munkálatok kezdetéig sokan el sem hitték, hogy ez a kis tér itt megvalósul” – mondta a fejlesztés kezdeményezője, Raczkocki Gergely, aki megemlítette azt is, hogy a környéken korábban nem volt játszótér, a szülők a Normafához vagy a kerület lejjebb fekvő játszótereire vihették gyermekeiket. Az Ada utcai lakó a környékbeliek nevében köszönetét fejezte ki az önkormányzat munkatársainak, hogy meghallgatták javaslataikat, így például olyan homokozó épült a parkban, ami ponyvával árnyékolható, valamint le is fedhető, amikor épp nem játszanak benne a gyerekek.

sz.