Beszélgessünk közös dolgainkról!

Lehet, csak az információ hiányzik. Lehet, csak a társak hiányoznak, akik ugyanebben a helyzetben vannak (ugyanazokkal a problémákkal és örömökkel), ezért fél szavakból is megértenek minket. Lehet, csak beszélgetni szeretnénk. Lehet, tenni is tudunk. Magunkért, egymásért, környezetünkért. A Szépkorúakért a Hegyvidéken – Szolidáris szomszédság közösségfejlesztő alprogram szomszédsági önkéntesei ezért – szakmai partnereikkel együttműködve – közösségi beszélgetéseket szerveznek az idős korosztályt (is) érintő témákban.
A Hegyen innen, hegyen túl… Természet-? Környezet-? Védelem! című beszélgetést a ritka szép panorámájú, nagyvárosi környezetben egyedülálló, látnivalókban gazdag Sas-hegyi Természetvédelmi Területen található látogatóközpontban tartják szeptember 30-án – és nem egyszeri alkalomnak szánják.
A házi ápolásról
, valamint a házi segítségnyújtásról szóló rendezvényen arról lesz szó, hogy milyen gondokkal találkozik, aki valamelyik családtagját otthon ápolja, vagy akinek önmagáról kell gondoskodnia betegsége esetén. A résztvevők megoszthatják tapasztalataikat, és kérdéseket tehetnek fel a megjelent szakembereknek az igénybe vehető ellátásokról, támogatási lehetőségekről. Mindezek segítséget nyújtanak ahhoz, hogy hasznos információkkal vértezzék fel magukat a nehéz élethelyzetre.
A meghívott szakemberek a Hegyvidéki Szociális Központ munkatársai: Csuka Istvánné intézményvezető-helyettes, Daróczi Krisztina szociális szervező, Daróczi Ilona vezető gondozó, Horváth Klára szociális gondozó.
Időpont: október 6. 15.00.

Helyszín: Németvölgy Gondozási Központ (XII., Kiss János altábornagy utca 33/b).