Bovult_az_ovodai_jatszoudvar1

Bővült az óvodai játszóudvar

Hintával, homokozóval és különböző játszószerekkel gazdagodott az Orbánhegyi Óvoda Kiss János altábornagy utcai tagóvodájának udvara. A megnövelt területű játszóhelyet már birtokba is vették a gyerekek.

Szeptemberben újabb csoport indult az Orbánhegyi Óvoda Kiss János altábornagy utcai tagóvodájában, ezért a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött, a gyereklétszámnak megfelelően bővíti az intézmény játszóudvarának területét. Nyáron a szakemberek a gyerekek fejlesztésére is alkalmas játszószereket helyeztek ki, és kialakítottak egy homokozót. A játékok környezete műfű és ütéscsillapító gumiburkolatot kapott, valamint virágok és örökzöldek díszítik a helyet.
Fonti Krisztina elmondta, hogy miközben sokan öregedő XII. kerületről beszélnek, valójában évről évre nő a kiscsoportosok száma a hegyvidéki óvodákban. „Néhány évvel ezelőtt még előfordulhattak ügyeskedések beiratkozáskor – mondta az alpolgármester –, jó ideje azonban már nincs mód erre, az önkormányzat ugyanis ellenőrizni tudja a felvételi kérelem jogosságát. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy valóban tizenkettedik kerületi gyerekek veszik igénybe az ellátást.”Bovult_az_ovodai_jatszoudvar2Az önkormányzat 2009 óta minden évben növeli az óvodai férőhelyek számát, ennek a folyamatnak fontos része az Orbánhegyi Óvoda tagintézményében kialakított négy új csoportszoba. Várhatóan még a 2016–17-es nevelési évben újabb csoportot indítanak a tagóvodában. A májusi jelentkezéskor ugyanis a szeptember 1-je után született, 3 éves kor feletti gyerekek szülei jelezhették, hogy élni kívánnak az évközi beiratkozás lehetőségével, így az önkormányzat fel tudott készülni az ellátás bővítésére.
Az alpolgármester végezetül a játszóudvar átadását követő táncos mulatságot megemlítve arról beszélt, hogy az önkormányzat szeretné, ha az óvoda egyúttal a közösségépítés színtere is lenne. Erre szolgálnak a különböző családi programok, amik alkalmat adnak arra, hogy a szülők, nagyszülők jobban megismerjék egymást és az óvoda dolgozóit.

-os