Folytatodnak_a_keruleti_halozatfejlesztesek

Folytatódnak a kerületi hálózatfejlesztések

A XII. kerület több pontján dolgoznak közműfejlesztéseken a kivitelezők. A Vas Gereben utcában, a Németvölgyi út és a Lejtő út között, valamint a Zólyomi lépcsőn, a Vas Gereben utca és a Jagelló út között gázvezeték-rekonstrukciót végez a Colas Alterra Zrt. A Pulzus Plusz Kft. gázvezetéket újít fel a Jagelló úton, a Németvölgyi út és az Apor Vilmos tér között. Itt időszakosan korlátozott a gépjárműforgalom. Burkolatbontással járó közműfejlesztés okozhat kisebb kényelmetlenséget a Csipke út 22. és a Cinege út 8. között, ahol az Észak-Budai Zrt. munkatársai cserélik az elektromos kábeleket.
Két helyen is dolgozik a Közvízszolg Kft. A Mátyás király út Csillagvölgyi út és Mátyás király út 56. közötti szakaszán a tervek szerint nem lesz jelentősebb forgalomkorlátozás, míg az Eötvös úton, a Fülemile útnál megkezdett vízvezeték-felújítás miatt lezárják a Normafa felé vezető sávot. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja.
A Hegyvidéki Gyorsnet Program keretében, a Digi kft. és a Telekom megbízásából, nagyszabású távközlési hálózatépítést hajt végre a kerületben a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft., a Hál-Ép Kft., a Key Telecom Kft. és a Best-Tel Kft. A munkálatokkal érintett útszakaszokon előfordulhatnak ideiglenes forgalmi változások, és esetenként csökkenhet a parkolóhelyek száma.

*

Az előző lapszámunkban megjelent „Biztonságos csomópont a Kútvölgyben” című cikkünkből több fontos adat kimaradt. Az új körforgalom tervezője a Pro Urbe Mérnöki és Városrendezési Kft., Szálka Miklós. A kivitelező a Penta Kft., míg az engedélyezők a Budapest Főváros Kormányhivatal V. kerületi Hivatal Közlekedéshatósági Osztálya és a Budapest Főváros Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya.

M.