Ha_uj_tanev_akkor_diakolimpia

Ha új tanév, akkor diákolimpia

Labdarúgás, röplabda, floorball, partizán, kosárlabda, négy atlétikai versenyszám, úszás, torna, sakk, tájfutás és végül, de nem utolsósorban szellemi olimpia várja a gyerekeket a 2016–17-es diákolimpiai küzdelmeiben.
Az általános és középiskolások részére rendezett sorozatot az önkormányzati tulajdonú Hegyvidék Szabadidősport Nonprofit Kft. szervezi, valamennyi egyéni és csapatbajnokságot a tantervhez, valamint a budapesti és országos versenyekhez illeszkedve hirdeti meg. A cél, hogy azok is megtapasztalhassák a versenyzés hangulatát, akiknek erre egyébként nem lenne lehetőségük – hangzott el a hegyvidéki testnevelők tanévnyitó értekezletén. Az esélyegyenlőség elvét figyelembe véve a csapatbajnokságok lebonyolítása zárt rendszerű lesz, azokra nem nevezhetnek igazolt versenyzők.
A szervezők és a testnevelők arra törekednek, hogy minél több diák bekapcsolódjon a versenysorozatba, ezért bizonyos technikai jellegű csapatsportágakat kivéve minden iskolás korcsoport számára lehetővé teszik a jelentkezést. Az iskolák az eredményességi pontokon kívül minden rajthoz álló diák után további pontot, pontokat kaphatnak. Így alakul ki a végső sorrend, aminek alapján az intézmények a tanév végén önkormányzati támogatásban részesülnek.
Újdonság, hogy az egyéni sportágak győztesei a Hegyvidéki Úszóiskola jóvoltából a Városmajor utcai sportközpontba érvényes, négy alkalomra szóló úszóbérletet kapnak ajándékba. Lesznek kiemelt önkormányzati sportprogramok, ezeken a diákok mellett, nézőként vagy indulóként, felnőttek – családok és egyedülállók – is részt vehetnek.

sm.