Komposztálókeretek az önkormányzattól

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok! A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöld felület, kert övezi, ezek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják, hogy komposztálják a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat.

 

Önkormányzatunk az idén

 

150 darab komposztálókeret

átvételére biztosít lehetőséget.

 

A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.

Amennyiben a fent említett lehetőség felkeltette érdeklődését, a komposzt@hegyvidek.hu e-mail címen, valamint munkaidőben a 224-5961-es vagy a 70/938-9838-as telefonszámokon várjuk jelentkezését 2016. október 21. 12.00 óráig.

A komposztálóeszközök átvételére 2016. október 22-én, szombaton 9.00 és 12.00 óra között van lehetőség a polgármesteri hivatal melletti kis téren (a Kiss János altábornagy utca felől).

Az akcióval kapcsolatosan további információkkal a polgármesteri hivatal zöld irodájának munkatársai tudnak szolgálni a 224-5961-es vagy a 70/938-9838-as telefonszámokon.